autor:

bianca-dorina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec cu ciocolata si vin

Autor: bianca-dorina (Bucatar)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bianca-dorina (Bucatar)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
, 200 gr. unt sau margarina cub,, , 200 gr. zahar,, , 2 plicuri zahar vanilat,, , 1 lingura scortisoara,, , 4 oua,, , 2 linguri de rom,, , 2 linguri cacao,, , 250 gr. faina,, , 2 lingurite praf de copt ,, , 150 gr. ciocolata amaruie rasa,, , 50 ml. vin rosu.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare


Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Se pun ouale , unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza romul. Faina se amesteca cu cacao,praful de copt si ciocolata amaruie rasa .Se amesteca compozitia anterioara,alternand cu vinul.acest aluat se toarna intr-o forma de chec,unsa cu unt si tapetata cu faina . Se incinge cuptorul la maxim. Se coace 60min la 175 grade C. Dupa ce este scos din cuptor ,este lasat sa se raceasca ,apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau gratar si se orneaza fie cu o glazura de ciocolata alba topita la aburi, fie se orneaza cu zahar pudra,dupa preferintele fiecaruia.Se taie felii.



Dupa ce este scos din cuptor ,este lasat sa se raceasca ,apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau gratar si se orneaza fie cu o glazura de ciocolata alba topita la aburi,fie se orneaza cu zahar pudra,dupa preferintele fiecaruia.Se taie felii


Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu vin rosu si ciocolata

Chec cu vin rosu si ciocolata

Pasul 1: Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercata !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    e interesanta combinatia cu vin!

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. unt sau margarina cub,
  • 200 gr. zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura scortisoara,
  • 4 oua,
  • 2 linguri de rom,
  • 2 linguri cacao,
  • 250 gr. faina,
  • 2 lingurite praf de copt ,
  • 150 gr. ciocolata amaruie rasa,
  • 50 ml. vin rosu.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Turta dulce