autor:

bianca-dorina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec cu ciocolata si vin

Autor: bianca-dorina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bianca-dorina (Bucatar sef)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
, 200 gr. unt sau margarina cub,, , 200 gr. zahar,, , 2 plicuri zahar vanilat,, , 1 lingura scortisoara,, , 4 oua,, , 2 linguri de rom,, , 2 linguri cacao,, , 250 gr. faina,, , 2 lingurite praf de copt ,, , 150 gr. ciocolata amaruie rasa,, , 50 ml. vin rosu.

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

9 voturi

Mod de preparare


Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Se pun ouale , unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza romul. Faina se amesteca cu cacao,praful de copt si ciocolata amaruie rasa .Se amesteca compozitia anterioara,alternand cu vinul.acest aluat se toarna intr-o forma de chec,unsa cu unt si tapetata cu faina . Se incinge cuptorul la maxim. Se coace 60min la 175 grade C. Dupa ce este scos din cuptor ,este lasat sa se raceasca ,apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau gratar si se orneaza fie cu o glazura de ciocolata alba topita la aburi, fie se orneaza cu zahar pudra,dupa preferintele fiecaruia.Se taie felii.



Dupa ce este scos din cuptor ,este lasat sa se raceasca ,apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau gratar si se orneaza fie cu o glazura de ciocolata alba topita la aburi,fie se orneaza cu zahar pudra,dupa preferintele fiecaruia.Se taie felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu vin rosu si ciocolata

Chec cu vin rosu si ciocolata

Pasul 1: Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine

Galbenusurile se bat cu 180 g zahar si cu vanilia, pana se albesc si-si maresc volumul. Se adauga

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Merita incercata !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    e interesanta combinatia cu vin!

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. unt sau margarina cub,
  • 200 gr. zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura scortisoara,
  • 4 oua,
  • 2 linguri de rom,
  • 2 linguri cacao,
  • 250 gr. faina,
  • 2 lingurite praf de copt ,
  • 150 gr. ciocolata amaruie rasa,
  • 50 ml. vin rosu.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mini patiserie