autor:

Alexandrina

» » Aperitive

Chec cu ciuperci

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2012

Ingrediente
300 g ciuperci (eu am pus un pic mai mult),, 3 cepe,, 200 g cascaval,, 3 linguri faina,, 3 oua,, condimente, dupa preferinta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta.

Cascavalul, dat pe razatoare, l-am amestecat bine cu faina (cele 3 linguri). Am separat cele 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu furculita; puneti ce condimente doriti. Eu am pus doar putina sare. Albusurile le-am batut spuma.

Ceapa, tocata marunt am calit-o usor in ulei; peste, am adaugat ciupercile si le-am mai calit un pic impreuna. Am luat tigaia de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia. (cat se racoreste compozitia pregatiti cascavalul, ouale...). A, puteti pune si niste marar tocat.

Am adaugat peste ciupercile racorite cascavalul, apoi galbenusurile, am amestecat usor, iar la urma am incorporat si spuma de albus, usor, cu lingura de lemn, amestecand cu grija (cam ca la un blat de tort).

Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor; am lasat sa se coaca pana s-a rumenit usor deasupra, cred ca vreo 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Curatim si spalam ciupercile ,le tocam.Calim ceapa,si razuim morcovul.Dupa ce ceapa e sticloasa adaugam

7 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu

20 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mioara Darlosan , 10 februarie 2014

    foarte bun.eu am pus branza de burduf

  • Fara foto

    Gheorghe Petrica , 20 noiembrie 2013

    NEA PETRICA IESI DUPA ,,FACE IN BOOK!!!!!!! "DACA AI PLECAT ACASA ASTA NU INSEAMNA SA-TI FACI DE CAP

  • Fara foto

    Elena Mihai , 12 septembrie 2013

    aspectoasa ,cred ca si gustoasa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Si eu pregatesc asa ceva insa imi place sa pun in compozitie masline feliate (negre si verzi ) si cateva feliute de gogosari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciuperci (eu am pus un pic mai mult),
  • 3 cepe,
  • 200 g cascaval,
  • 3 linguri faina,
  • 3 oua,
  • condimente
  • dupa preferinta.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu pregatesc asa ceva insa imi place sa pun in compozitie masline feliate (negre si verzi ) si cateva feliute de gogosari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Flori de dovlecei umplute