autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

CHEC CU CIUPERCI, MASLINE, SALAM SUNCA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
3 cepe medii taiate cubulete (400 g), 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 200 grame salam sunca,, 100 grame masline, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina (100-125 g), 5 linguri de smantana (100ml), 3 linguri de ulei, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala ciupercile , ceapa.si salamul de sunca. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper
Se taie maslinele si se scot samburii..
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca.Se ung doua tavi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Amestecul de ciuperci, ceapa,sunca, masline se amesteca cu galbenusurile, smantana,
Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.
Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU CIUPERCI, MASLINE, SALAM SUNCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ieri am fost prin piata si erau niste ciuperci atit de frumoase incit nu am rezistat si am luat si

4 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive
Rondele de dovlecei

Rondele de dovlecei

Se ia un dovlecel mare se curata de coaja, apoi se taie rondele. Se sparg doua oua si se pun intr-un

5 voturi    3 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe medii taiate cubulete (400 g)
  • 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
  • 200 grame salam sunca,
  • 100 grame masline
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina (100-125 g)
  • 5 linguri de smantana (100ml)
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ardei copti pane