autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

CHEC CU CREMA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
Blatul:, 8 galbenusuri, 500 g zahar, 20 linguri apa calduta, 2 pachete praf de copt - se cerne impreuna cu faina, 14 linguri ulei, 500 g faina, 8 albusuri batute spuma, 4 linguri cacao, Crema:, 10 lingurite faina, 2 cesti lapte, 2 pachete unt, 300 g zahar pudra vanilat, Glazura:, 200 g zahar, 3 linguri apa, 80 g unt, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 2h

37 voturi

Mod de preparare

Blatul
Cele 8 galbenusuri se freaca cu 500 g zahar, 20 linguri apa calduta,2 pachete praf de copt cernute impreuna cu 500 g faina,14 linguri ulei si spuma obtinuta din cele 8 albusuri batute f bine.
Jumatate din compozitie se pune intr-o tava de chec,iar cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu 4 linguri cacao dizolvate cu 2-4 linguri apa calduta si se toarna in cea de a doua forma de chec.
Se introduc ambele checuri in cuptorul preincalzit pentru coacere. Cand s-au copt si racit se taie checurile felii de grosimea degetului mic,se ung cu crema alternativ,una alba,una maro,astfel formandu-se la loc 2 checuri.
Crema:
10 lingurite faina se dizolva cu 2 cesti lapte.Se pune la foc mic pana se ingroasa.Dupa racire se amesteca cu 2 pachete de unt frecate spuma cu 300 g zahar pudra vanilat.
Dupa ce terminati de refacut cele 2 checuri ,se imbraca cu crema ramasa si se toarna glazura.
Glazura:
200 g zahar se dizolva cu 3 linguri apa.Se fierbe si se adauga 80 g unt si 2 linguri cacao.
Cand se serveste prima taiere (prima felie)se face obisnuit,dupa care urmatoarele taieri se vor face oblic.
Aceste checuri, torturi le mai puteti orna cu frisca sau dupa imaginatia dvs.
Blatul
Cele 8 galbenusuri se freaca cu 500 g zahar, 20 linguri apa calduta,2 pachete praf de copt cernute impreuna cu 500 g faina,14 linguri ul
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU CREMA" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
chec cu crema

chec cu crema

COMPOZITIA : se pun intr-un castron inalt albusul,galbenusul impreuna cu zaharul,se amesteca cu mixerul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Chec de iaurt cu cremã de vanilie si rodii (Bolo de Iogurte com molho de Baunilha e romãs)

Special pt. Cãtãlina :) 1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile

7 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Intr-adevar este si merita preparat...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Cred ca e un deliciu.

Dificultate

Medie

Timp

2h

37 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 20 linguri apa calduta
  • 2 pachete praf de copt - se cerne impreuna cu faina
  • 14 linguri ulei
  • 500 g faina
  • 8 albusuri batute spuma
  • 4 linguri cacao
  • Crema:
  • 10 lingurite faina
  • 2 cesti lapte
  • 2 pachete unt
  • 300 g zahar pudra vanilat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 80 g unt
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de sfecla rosie si branza

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar este si merita preparat...

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se unge tava cu unt si se asaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse