Blatul
Cele 8 galbenusuri se freaca cu 500 g zahar, 20 linguri apa calduta,2 pachete praf de copt cernute impreuna cu 500 g faina,14 linguri ulei si spuma obtinuta din cele 8 albusuri batute f bine.
Jumatate din compozitie se pune intr-o tava de chec,iar cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu 4 linguri cacao dizolvate cu 2-4 linguri apa calduta si se toarna in cea de a doua forma de chec.
Se introduc ambele checuri in cuptorul preincalzit pentru coacere. Cand s-au copt si racit se taie checurile felii de grosimea degetului mic,se ung cu crema alternativ,una alba,una maro,astfel formandu-se la loc 2 checuri.
Crema:
10 lingurite faina se dizolva cu 2 cesti lapte.Se pune la foc mic pana se ingroasa.Dupa racire se amesteca cu 2 pachete de unt frecate spuma cu 300 g zahar pudra vanilat.
Dupa ce terminati de refacut cele 2 checuri ,se imbraca cu crema ramasa si se toarna glazura.
Glazura:
200 g zahar se dizolva cu 3 linguri apa.Se fierbe si se adauga 80 g unt si 2 linguri cacao.
Cand se serveste prima taiere (prima felie)se face obisnuit,dupa care urmatoarele taieri se vor face oblic.
Aceste checuri, torturi le mai puteti orna cu frisca sau dupa imaginatia dvs.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii