autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chec cu ficatei de pui

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
12 oua, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 7 catei mari de usturoi, 1 lingurita sare, jumatate lingurita de piper, 1 praf de copt, 1 kg ficatel de pui, 7-8 linguri faina alba, 1 borcan 400 gr ciuperci intregi, miez de lapte Delaco

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el.
Ouale le mixam spuma.
Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina.
Patrunjelul si mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam.
Atat verdeata cat si usturoiul le incorporam in compozitia de oua.
Ficatelul il scurgem de apa,apoi il rumenim intr-o tigaie,dar fara ulei,cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte,apoi il scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de hartie.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam.
Daca sunt micute le lasam intregi,daca nu le taiem in 3 sau 4 feliute.
Luam doua tavi de chec ,le ungem cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Punem in fiecare tava cate un polonic si jumatate din compozitia de oua.
Taiem bucatele de ficat,nu foarte marunt si il punem in tavi,in egala masura si uniform.
Deasupra punem restul de compozitie de oua.
Asezam cate doua felii de miez de lapte Delaco,apoi punem ciupercutele si le impingem putin cu degetul in compozitie.
Dam tavile in cuptorul incins pentru 45 de minute.
Cand este gata,il scoatem,il lasam sa se racoreasca,apoi servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de pui

Aperitiv din piept de pui

Pieptul,dezosat,spalat,se pune la fiert in apa cu sare pentru 40min;dupa ce s-a racit,se da prin

4 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute la cuptor in forme de briose

Chiftelute la cuptor in forme de briose

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea

9 voturi    29 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2013

    Nu stiu exact cu ce ar putea fi inlocuita. Am auzit de la alte persoane ca se aseamana cu mozzarella doar ca nu se topeste. E ca o branzica inchegata!!Eu nu sunt mare consumatoare de lactate si nu stiu exact de asta!

  • Fara foto

    Ionut (Bucatar sef) , 18 aprilie 2013

    Multumesc Rocsi. Dar in general cu ce ar putea fi inlocuit. Am mai intalnit retete cu miez de lapte. Nu am gustat asa ceva si de aceea intreb.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2013

    Ionut poti sa nu pui miez de lapte deloc. In reteta primita de la prietena mamei nu era scris, eu am pus doar pentru ca aveam in casa si asa mi-am dorit eu! Deci il poti exclude!!

    • Fara foto

      Ionut (Bucatar sef) , 17 aprilie 2013

      cu ce poate fi inlocuit miezul de lapte?

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Iti garantez ca este foarte bun..il fac mereu cand am musafiri si este un succes!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Numai bun ca aperitiv, buna idee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 7 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • jumatate lingurita de piper
  • 1 praf de copt
  • 1 kg ficatel de pui
  • 7-8 linguri faina alba
  • 1 borcan 400 gr ciuperci intregi
  • miez de lapte Delaco

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Nu stiu exact cu ce ar putea fi inlocuita. Am auzit de la alte persoane ca se aseamana cu mozzarella doar ca nu se topeste. E ca o branzica inchegata!!Eu nu sunt mare consumatoare de lactate si nu stiu exact de asta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta aperitiv
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania