autor:

» » Aperitive

Chec cu ficatei de pui

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2013

Ingrediente
12 oua, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 7 catei mari de usturoi, 1 lingurita sare, jumatate lingurita de piper, 1 praf de copt, 1 kg ficatel de pui, 7-8 linguri faina alba, 1 borcan 400 gr ciuperci intregi, miez de lapte Delaco

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele din el.
Ouale le mixam spuma.
Adaugam piperul,sarea si praful de copt,iar la urma faina.
Patrunjelul si mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam.
Atat verdeata cat si usturoiul le incorporam in compozitia de oua.
Ficatelul il scurgem de apa,apoi il rumenim intr-o tigaie,dar fara ulei,cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte,apoi il scoatem pe o farfurie in care asezam un servetel de hartie.
Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam.
Daca sunt micute le lasam intregi,daca nu le taiem in 3 sau 4 feliute.
Luam doua tavi de chec ,le ungem cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.
Punem in fiecare tava cate un polonic si jumatate din compozitia de oua.
Taiem bucatele de ficat,nu foarte marunt si il punem in tavi,in egala masura si uniform.
Deasupra punem restul de compozitie de oua.
Asezam cate doua felii de miez de lapte Delaco,apoi punem ciupercutele si le impingem putin cu degetul in compozitie.
Dam tavile in cuptorul incins pentru 45 de minute.
Cand este gata,il scoatem,il lasam sa se racoreasca,apoi servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2013

    Nu stiu exact cu ce ar putea fi inlocuita. Am auzit de la alte persoane ca se aseamana cu mozzarella doar ca nu se topeste. E ca o branzica inchegata!!Eu nu sunt mare consumatoare de lactate si nu stiu exact de asta!

  • Ionut (Bucatar sef) , 18 aprilie 2013

    Multumesc Rocsi. Dar in general cu ce ar putea fi inlocuit. Am mai intalnit retete cu miez de lapte. Nu am gustat asa ceva si de aceea intreb.

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2013

    Ionut poti sa nu pui miez de lapte deloc. In reteta primita de la prietena mamei nu era scris, eu am pus doar pentru ca aveam in casa si asa mi-am dorit eu! Deci il poti exclude!!

    • Ionut (Bucatar sef) , 17 aprilie 2013

      cu ce poate fi inlocuit miezul de lapte?

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Iti garantez ca este foarte bun..il fac mereu cand am musafiri si este un succes!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

      Numai bun ca aperitiv, buna idee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 7 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • jumatate lingurita de piper
  • 1 praf de copt
  • 1 kg ficatel de pui
  • 7-8 linguri faina alba
  • 1 borcan 400 gr ciuperci intregi
  • miez de lapte Delaco

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Nu stiu exact cu ce ar putea fi inlocuita. Am auzit de la alte persoane ca se aseamana cu mozzarella doar ca nu se topeste. E ca o branzica inchegata!!Eu nu sunt mare consumatoare de lactate si nu stiu exact de asta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piramida de chitelute