Chec cu fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua;
  • - 6 linguri zahar;
  • - 6 linguri ulei;
  • - 6 linguri faina;
  • - 1 praf de copt;
  • - 1 praf de sare;
  • - zahar vanilat;
  • - esenta de vanilie, rom, migdale functie de preferintele fiecaruia;
  • - fructe: visine, caise, nectarine, prune, nuci, stafide dupa preferinte. (sau alte fructe)
  • - 1-2 linguri de cacao

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si uleiul pana se topeste tot zaharul. Cand este gata se toarna galbenusurile peste albusuri si se amesteca pana la omogenizare; apoi sa adauga faina, se amesteca de jos in sus de cateva ori pentru omogenizare. Intre timp pregatiti o tava de chec pe care o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina si incingeti cuptorul bine la 200 de grade. Turnati 3/4 din compozitie in tava, restul amestecati cu cacao si turnati peste. La sfarsit adaugati fructele. Atentie la fructele zemoase, inainte de a le pune peste compozitie treceti-le printr-un strat de faina. Fructele uscate nucile, stafidele, smochinele, fisticul, nu necesita trecerea prin faina. Dupa ce ati asezat si fructele in tava, introduceti tava la cuptor pentru 30-40 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise