Chec cu gris si nuci

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Chec cu gris si nuci

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 pahar cu gris
  • 1 pahar de lapte
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 1/3 pahar ulei de floarea soarelui sau nuca de cocos
  • 20-30 grame unt
  • 15 grame praf de copt
  • 3 linguri rase de nuca macinata
  • o lamaie rasa de coaja
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se topeste untul in lapte) si coaja de lamaie rasa.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si sarea pana se fac spuma. Adaugam uleiul si amestecam iar. Apoi, in jet subtire adaugam laptele impreuna cu lamaia rasa peste compozitia de ou si amestecam continuu. Adaugam grisul si amestecam bine. Compozitia se lasa sa se odihneasca cam 30 minute.

Datorita laptelui fierbinte, grisul se va ingrosa, "umfla". Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta, care se incorporeaza in compozitie amestecandu-se bine. Se adauga la final si cele 3 linguri rase de nuca macinata si se amesteca.

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius, se unge cu unt forma de chec si se toarna compozitia in ea. Se lasa la cuptor pentru 40 minute. Aveti grija sa nu fie tinut prea mult la cuptor, ca sa nu se usuce prea tare.

Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor sa se raceasca cam 10 minute si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure