Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se topeste untul in lapte) si coaja de lamaie rasa.
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si sarea pana se fac spuma. Adaugam uleiul si amestecam iar. Apoi, in jet subtire adaugam laptele impreuna cu lamaia rasa peste compozitia de ou si amestecam continuu. Adaugam grisul si amestecam bine. Compozitia se lasa sa se odihneasca cam 30 minute.
Datorita laptelui fierbinte, grisul se va ingrosa, "umfla". Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta, care se incorporeaza in compozitie amestecandu-se bine. Se adauga la final si cele 3 linguri rase de nuca macinata si se amesteca.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius, se unge cu unt forma de chec si se toarna compozitia in ea. Se lasa la cuptor pentru 40 minute. Aveti grija sa nu fie tinut prea mult la cuptor, ca sa nu se usuce prea tare.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor sa se raceasca cam 10 minute si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii