autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Chec cu lamaie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •250 gr faina, •1 plic praf de copt, •100 gr unt sau margarina Rama, moale, •Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, •1 plic zahar vanilat, •125 gr zahar, •2 oua, Pentru glazura, •200 gr zahar, •2-3 linguri zeama de lamaie, Pentru sirop, •5 linguri zeama de lamaie, •5 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina.
2. Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.Se coace aprox. 45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se scoate checul din cuptor se inteapa de cateva ori si se insiropeaza cu un amestec din 5 linguri zeama de lamaie si 5 linguri zahar pudra.Se lasa 10 minute, apoi se rastoarna din forma.
3. Pentru glazura se amesteca zaharul cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste chec cat este cald. Se lasa checul sa se raceasca de tot, apoi se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale intregi se bat foarte bine cu zaharul, praful de sare, jumatate de lamaie stoarsa si coaja

12 voturi    16 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

    Aetisant.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Excelenta prezentarea,cred ca este un deliciu.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Si eu cred ca este foarte bun acest chec si este si usor de facut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur are un gust deosebit...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      E foarte gustos dupa ingrediente.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Trebuie sa fie bun cu aroma de lamaie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •250 gr faina
  • •1 plic praf de copt
  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • •Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • •1 plic zahar vanilat
  • •125 gr zahar
  • •2 oua
  • Pentru glazura
  • •200 gr zahar
  • •2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru sirop
  • •5 linguri zeama de lamaie
  • •5 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Aetisant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulete cu frisca si cafea