Chec cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu lamaie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100ml apa calduta
  • 100ml ulei
  • 250g zahar
  • 7g praf de copt
  • 250g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, apa, faina si praful de copt. Se adauga zaharul vanilat si coaja de la lamaie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga cealalta cantitate de zahar si zeama de la lamaie.

Se toarna compozitia peste albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40-50 minute.

Se presara cu zahar farin.

Delicios simplu, cu galzura de zahar sau servit cu dulceata sau crema de ciocolata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise