autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu lamaie I

Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1/2 cana ulei, zahar vanilat, 1 lamaie mare

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

9 voturi

Mod de preparare

Se freaca albusurile cu zaharul spuma tare si se adauga treptat zeama de lamaie.
Galbenusurile se freaca cu ulei pana devine ca o maioneza. Se adauga coaja rasa de lamaie. Galbenusurile frecate se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se adauga faina in ploaie si se incorporeaza cu grija. Se toarna in tavi tapetate cu grasime si faina si se coace in cuptorul preincalzit, in primele 10 min la foc mai mic si apoi la foc potrivit cca 20-40 min in functie de cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie I" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

1. Se separa albusurile (3 la numar, unul il lasam deoparte pentru glazura) de galbenusuri si se

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

9 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana ulei
  • zahar vanilat
  • 1 lamaie mare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespe