Chec cu lamaie si mac

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Chec cu lamaie si mac

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar brut
  • 4 oua
  • 4 linguri iaurt gras
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 lingura mac macinat
  • pt glazura zeama de la o lamaie 2-3 linguri miere

Mod de preparare

Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special.

Pornim cuptorul.

Intr-un castron, mixam untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topeste. Adaugam cate un ou, dupa care mixam bine. Adaugam iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixam in continuare. Praful de copt, macul si faina le amestecam intr-un vas separat, apoi le adaugam peste compozitia de oua. Mixam pentru ultima data pana obtinem o compozitie omogena. Lasam un pic deoparte.

Pregatim o tava de chec, asezam o hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.

Punem tava in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul va avea o culoare rumena si o crestatura frumoasa in varf. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam la racit.

Intr-un castronel, stoarcem zeama de la o lamaie, punem 2 linguri de miere si amestecam. Glazuram checul cu acest amestec.

Portionam si servim! Este un chec extraordinar de bun, si umed si pufos in acelasi timp.

folositi oua de tara, iese culoarea mai frumoasa.

pastrati ingredientele la temperatura camerei.

nu deschideti usa la cuptor mai devreme de 40 -50 minute.

lasati sa se raceasca inainte de a-l glazura.

se poate pudra cu zahar vanilat.

eu am folosit mac macinat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise