autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Chec cu lamaie si mac

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Ingrediente
Ingredientele folosite sunt pentru o forma de cozonac.Cum spuneam si cu alta ocazie, forma de chec pe care o am inclin sa cred ca este de fapt de cozonac fiindca in comparatie cu ce am vazut in magazine ca forma de chec, a mea e mai generoasa. Asa ca, daca folosesti forme de chec obisnuite, cred ca iti vor iesi doua checuri cu aceste cantitati:, , 1. 225 unt topit la bain-marie, 2. 225 gr zahar, 3. 225 gr faina, 4. 4 oua, 5. 1 plic praf de copt, 6. esenta de lamaie, 7. o lingura de mac, , Sirop:, , 1. 100 ml apa, 2. 200 gr zahar, 3. sucul de la doua lamai

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Cred ca este cel mai delicat chec pe care l-am pregatit ori mancat pana acum, cu o aroma foarte subtila de lamaie si un aspect sugubat dat de bobitele de mac, o sa te incante tocmai pentru ca nu este ceea ce te astepti de la un chec. Atata doar, pregateste-te sa te "lipicesti" :).

Untul topit il mixezi cu zaharul pana devine cremos, incorporezi unul cate unul ouale, adaugi si esenta si omogenizezi. Separat amesteci faina cu praful de copt si semintele de mac si torni peste restul compozitiei. Mixezi bine si pui intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt, apoi dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 40 min. sau pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.

Cand mai are 5-10 min de stat la cuptor, te apuci de sirop, amestecand intr-un ibric toate ingredientele si lasandu-le la fiert cele 5-10 min.

Imediat cum ai scos checul, il intepi cu o scobitoate in cat mai multe locuri si apoi torni siropul fierbinte. Chit ca ti se va parea mult lichid, il va absorbi pe tot. Lasi in forma sa se raceasca si sa se patunda, apoi il poti scoate si aseza pe un platou. Pofta buna!

P.S.: Culoarea atat de galbena din fotografii se datoreaza oualelor de tara.Inspirata din "Carte regala de bucate" .
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si mac

Chec cu lamaie si mac

Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special. Pornim

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Raffaelo - bomboane de casa

Raffaelo - bomboane de casa

Intr-un castron se pun laptele praf, zaharul + cel vanilat, esenta de vanilie si nuca de cocos, se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Dusleag , 19 iulie 2015

    E puncul 1. Asta onseamna 225 g unt topit

  • Fara foto

    Elena Radu , 12 octombrie 2014

    :))))))

  • Fara foto

    Maria Briahna , 09 septembrie 2014

    sorry. am inteles dupa ce am recitit reteta. sunt doar 225 de grame. ,,1"e nr. de ordine. :)

    • Fara foto

      Maria Briahna , 09 septembrie 2014

      cantitatile de unt, zahar, faina mi-i se par foarte mari pentru doua checuri. ce inseamna 1.225 unt topit?

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Un chec fin si aromat.

    • Fara foto

      Mocanu Catalina (Bucatar) , 01 februarie 2013

      Este foarte buna...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele folosite sunt pentru o forma de cozonac.Cum spuneam si cu alta ocazie
  • forma de chec pe care o am inclin sa cred ca este de fapt de cozonac fiindca in comparatie cu ce am vazut in magazine ca forma de chec
  • a mea e mai generoasa. Asa ca
  • daca folosesti forme de chec obisnuite
  • cred ca iti vor iesi doua checuri cu aceste cantitati:
  • 1. 225 unt topit la bain-marie
  • 2. 225 gr zahar
  • 3. 225 gr faina
  • 4. 4 oua
  • 5. 1 plic praf de copt
  • 6. esenta de lamaie
  • 7. o lingura de mac
  • Sirop:
  • 1. 100 ml apa
  • 2. 200 gr zahar
  • 3. sucul de la doua lamai

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Catalina (Chef de cuisine)

Un chec fin si aromat.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu gem de caise