Cred ca este cel mai delicat chec pe care l-am pregatit ori mancat pana acum, cu o aroma foarte subtila de lamaie si un aspect sugubat dat de bobitele de mac, o sa te incante tocmai pentru ca nu este ceea ce te astepti de la un chec. Atata doar, pregateste-te sa te "lipicesti" :).
Untul topit il mixezi cu zaharul pana devine cremos, incorporezi unul cate unul ouale, adaugi si esenta si omogenizezi. Separat amesteci faina cu praful de copt si semintele de mac si torni peste restul compozitiei. Mixezi bine si pui intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt, apoi dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 40 min. sau pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.
Cand mai are 5-10 min de stat la cuptor, te apuci de sirop, amestecand intr-un ibric toate ingredientele si lasandu-le la fiert cele 5-10 min.
Imediat cum ai scos checul, il intepi cu o scobitoate in cat mai multe locuri si apoi torni siropul fierbinte. Chit ca ti se va parea mult lichid, il va absorbi pe tot. Lasi in forma sa se raceasca si sa se patunda, apoi il poti scoate si aseza pe un platou. Pofta buna!
P.S.: Culoarea atat de galbena din fotografii se datoreaza oualelor de tara.Inspirata din "Carte regala de bucate" .
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii