autor:

Fara foto

» » Prajituri

CHEC CU MERE

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 2 cani mere rase, 2 cani zahar, 2 oua, , 2 cani faina, 1 lingurita amoniac, facultativ se poate adauga coja rasa de lamaie sau de portocala, Pentru glazura: 7 linguri zahar, 5 linguri apa, 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt/ margarina, esenta de rom/ vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul, coaja rasa de lamaie/ portocala. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt sau untura si se coace, in cuptorul preincalzit, la foc potrivit spre mic.
Cand este aproape copt checul, se pregateste glazura. Pentru glazura se fierb toate ingredientele timp de aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc si se adauga esenta rom sau vanilie.
Cand inca este cald checul, se toarna peste el glazura. Se scoate din tava cand s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec de mere cu stafide si migdale

Chec de mere cu stafide si migdale

1) Bate bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã. Adaugã gãlbenusele pe rând si la urmã

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu mere caramelizate

Chec cu mere caramelizate

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră.

8 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristian Ionut , 22 august 2013

    hmmm, buna rau

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Cred ca este foarte gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Foarte bun, gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Trebuie sa fie o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 2 cani mere rase
  • 2 cani zahar
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita amoniac
  • facultativ se poate adauga coja rasa de lamaie sau de portocala
  • Pentru glazura: 7 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt/ margarina
  • esenta de rom/ vanilie.

Raporteaza reteta

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose