autor:

» » Prajituri

CHEC CU MERE

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 2 cani mere rase, 2 cani zahar, 2 oua, , 2 cani faina, 1 lingurita amoniac, facultativ se poate adauga coja rasa de lamaie sau de portocala, Pentru glazura: 7 linguri zahar, 5 linguri apa, 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt/ margarina, esenta de rom/ vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul, coaja rasa de lamaie/ portocala. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt sau untura si se coace, in cuptorul preincalzit, la foc potrivit spre mic.
Cand este aproape copt checul, se pregateste glazura. Pentru glazura se fierb toate ingredientele timp de aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc si se adauga esenta rom sau vanilie.
Cand inca este cald checul, se toarna peste el glazura. Se scoate din tava cand s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu mere si scortisoara

Chec cu mere si scortisoara

Se pun merele intr-un castron si se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara. Se acopera

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec cu mere glazurat cu ciocolata

Chec cu mere glazurat cu ciocolata

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si devine o compozitie mai groasa, se incorporeaza

30 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Cristian Ionut , 22 august 2013

    hmmm, buna rau

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Cred ca este foarte gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Foarte bun, gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Trebuie sa fie o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 2 cani mere rase
  • 2 cani zahar
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita amoniac
  • facultativ se poate adauga coja rasa de lamaie sau de portocala
  • Pentru glazura: 7 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt/ margarina
  • esenta de rom/ vanilie.

Raporteaza reteta

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Tosca