autor:

Crystyna

» » Prajituri

Chec cu mere

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Pt. 16 portii:, - 1kg mere, - 350g zahar, - 250g faina, - 200ml ulei, - 1 lingurita zeama de lamaie, - 1 lingura scortisoara, - 1 cana miez de nuca (si/sau stafide-100g), - 1 plic praf de copt, - 1 lingurita bicarbonat, - ulei si faina, pt. tava.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

1. Se curata merele de coaja si de seminte. Apoi le taiati in felii subtiri.
2. Le puneti pe foc intr-o cratita, cu zaharul, pana se inmoaie merele. Le lasati la racit, si se adauga scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina si praful de copt. Nucile trebuie macinate marunt.
3. Amestecati nucile cu stafidele (daca le folositi amandoua). Ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina. Turnati compozitia si o coaceti in cuptorul incins, la foc mijlociu, o ora.
4. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA

CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

69 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec cu mere si scortisoara

Chec cu mere si scortisoara

Se pun merele intr-un castron si se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara. Se acopera

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Si eu am preparat chec cu mere si am adaugat si cacao.Este foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pt. 16 portii:
  • - 1kg mere
  • - 350g zahar
  • - 250g faina
  • - 200ml ulei
  • - 1 lingurita zeama de lamaie
  • - 1 lingura scortisoara
  • - 1 cana miez de nuca (si/sau stafide-100g)
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 lingurita bicarbonat
  • - ulei si faina
  • pt. tava.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Si eu am preparat chec cu mere si am adaugat si cacao.Este foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013