Ingrediente
Pt. 16 portii:, - 1kg mere, - 350g zahar, - 250g faina, - 200ml ulei, - 1 lingurita zeama de lamaie, - 1 lingura scortisoara, - 1 cana miez de nuca (si/sau stafide-100g), - 1 plic praf de copt, - 1 lingurita bicarbonat, - ulei si faina, pt. tava.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
17 voturi
Mod de preparare
2. Le puneti pe foc intr-o cratita, cu zaharul, pana se inmoaie merele. Le lasati la racit, si se adauga scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina si praful de copt. Nucile trebuie macinate marunt.
3. Amestecati nucile cu stafidele (daca le folositi amandoua). Ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina. Turnati compozitia si o coaceti in cuptorul incins, la foc mijlociu, o ora.
4. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in felii.
Comentata de: Andreea Constantina Manciu