autor:

Crystyna

» » Prajituri

Chec cu mere

Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crystyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Pt. 16 portii:, - 1kg mere, - 350g zahar, - 250g faina, - 200ml ulei, - 1 lingurita zeama de lamaie, - 1 lingura scortisoara, - 1 cana miez de nuca (si/sau stafide-100g), - 1 plic praf de copt, - 1 lingurita bicarbonat, - ulei si faina, pt. tava.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

1. Se curata merele de coaja si de seminte. Apoi le taiati in felii subtiri.
2. Le puneti pe foc intr-o cratita, cu zaharul, pana se inmoaie merele. Le lasati la racit, si se adauga scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina si praful de copt. Nucile trebuie macinate marunt.
3. Amestecati nucile cu stafidele (daca le folositi amandoua). Ungeti tava cu ulei si o tapetati cu faina. Turnati compozitia si o coaceti in cuptorul incins, la foc mijlociu, o ora.
4. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos cu mere

Chec pufos cu mere

Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu

11 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Si eu am preparat chec cu mere si am adaugat si cacao.Este foarte bun.

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pt. 16 portii:
  • - 1kg mere
  • - 350g zahar
  • - 250g faina
  • - 200ml ulei
  • - 1 lingurita zeama de lamaie
  • - 1 lingura scortisoara
  • - 1 cana miez de nuca (si/sau stafide-100g)
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 lingurita bicarbonat
  • - ulei si faina
  • pt. tava.

Raporteaza reteta

Retete
de Crystyna
Mish-mash - omletă

Mish-mash - omletă

1. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Apoi se căleşte în ulei. 2. Roşiile şi ardeii se

36 voturi    7 comentarii
35 min
Aperitive cu oua
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Florentina

Pizza Florentina

1. Aşezaţi blaturile pe tavă. Apoi ungeti cu sosul de roşii. 2. Aşezaţi: şunca, salamul,

23 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Si eu am preparat chec cu mere si am adaugat si cacao.Este foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu fructe