autor:

Nagy Florin

» » Dulciuri diverse

Chec cu mere caramelizate

Autor: Nagy Florin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nagy Florin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 3 ouă, 150g unt(moale), 150g zahăr pudră, 150g făină, 1 vârf cuţit de sare, o jumătate plic de praf de copt, Pentru caramelizare, 4 mere, 50g unt, 2 linguri de miere, 1 lingură zahăr pudră, (ingrediente pentru o tava de chec)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C
În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră. Se amestecă la viteză medie timp de 1 minut.

Se adaugă ouăle. Se mai amestecă timp de 1 minut.
Se adaugă făina, sarea şi praful de copt şi se amestecă la viteză mare timp de 5 minute.

Merele se curăţă, se taie bucăţi mici.
Într-un vas se adaugă 50g unt, 2 linguri de miere şi 1 lingură zahăr pudră. Când începe procesul de caramelizare se adaugă merele şi se amestecă bine.

Merele caramelizate se adaugă compoziţiei de mai sus şi se amestecă timp de 1 minut la viteză medie.

Aluatul se toarnă într-o fromă de chec, tapetată cu hârtie de copt şi se coace timp de 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Skolebröd - Chifle norvegiene pentru scolari

Skolebröd - Chifle norvegiene pentru scolari

1. Prima oara pregatim aluatul. In 100ml de lapte caldut punem drojdia, o lingura de zahar, un pic

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de ciocolata

Eclere cu crema de ciocolata

Aluatul: Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata

3 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Nagy Florin

    Nagy Florin (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    @kok miori. merele cad la fundul checului dar nu e nicio problema!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Foarte bun checul si aspectos,dar merele nu cad la fundul checului.Te rog raspundemi si voi incerca sa-l fac-imi plac prajituri cu mere.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

    Delicios,merita facut cat mai repede.....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 mai 2011

      Cu mere yumi,yumi...foarte bun tre sa fie...*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 mai 2011

      Cred ca e foarte bun.....sigur o sa incerc si eu.....felicitari....*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 150g unt(moale)
  • 150g zahăr pudră
  • 150g făină
  • 1 vârf cuţit de sare
  • o jumătate plic de praf de copt
  • Pentru caramelizare
  • 4 mere
  • 50g unt
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură zahăr pudră
  • (ingrediente pentru o tava de chec)

Raporteaza reteta

Retete
de Nagy Florin
Bile de cocos cu ciocolată

Bile de cocos cu ciocolată

Într-un bol se amesteca tóate ingredientele, mai puţin ciocolata, după care se formează o pastă

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lapte de cocos

Chec cu lapte de cocos

Se preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Unge o formă de chec cu unt şi presară puţină făină

2 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Aluatul de foietaj se întinde de 3mm şi se pune într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se coace

1 vot    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Nagy Florin (Chef de cuisine)

@kok miori. merele cad la fundul checului dar nu e nicio problema!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Nopti libaneze-“Layali libnan”