autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Chec cu miere si migdale crocante

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Ingrediente
100 gr unt, la temperatura camerei, 100 gr miere + 4 linguri, 50 gr zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de la 1 portocala, 200 gr faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita praf de copt, 100 ml lapte, 2 oua + 3 albusuri, 60 gr fulgi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec.
Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de portocala.Intr-un alt vas, amesteca faina cu biacrbonatul, praful de copt si scortisoara.Adauga aceasta compozitia in cea cu unt si amesteca.Adauga si laptele si amesteca bine.Separa 1 ou, iar intr-un vas bate cele 4 albusuri spuma tare.Adauga la compozitia cu unt oul intreg si galbensul apoi amesteca.Inglobeaza si albusurile batute spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.Presara deasupra checului fulgii de migdale apoi da checul la copt 55 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.
Dupa ce s-a copt, scoate checul din cuptor, unge-l cu 2 linguri miere si presara-l cu un praf de sare apoi da-l la copt inca 5 minute.Dupa cele 5 minute, scoate checul din cuptor, stropeste-l cu 2 linguri miere ramasa si lasa-l sa se raceasca apoi serveste-l.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu miere si migdale crocante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi

82 voturi    10 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    E foarte aspectuos, dar ti-a dat aluatul putin inapoi. Asa mi se pare mie.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Ce bunatate ai facut ! Felicitari !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Arata excelent...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Ca de obicei...o alta reteta aspectoasa si bine prezentata!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 100 gr miere + 4 linguri
  • 50 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 2 oua + 3 albusuri
  • 60 gr fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

E foarte aspectuos, dar ti-a dat aluatul putin inapoi. Asa mi se pare mie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu struguri, nuci si crema de branza