autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Chec cu mirodenii(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml, , -3 pahare faina, -1,5 pahar de zahar, -3/4 pahar cacao, -2 oua, -2 lingurite de praf de copt, -1 lingurita de bicarbonat, -un virf de cutit de sare, -1/2 pahar de ulei, -1 pahar lapte caldut, -1 pahar apa fierbinte(clocotita), -1 nucsoara(rasa), -1 lingurita de scortisoara, -1/2 linguita de cuisoare, -un pumn de nuci tocate(nu macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,cacaua,zaharul,nucile,sarea,nucsoara,scortisoara,
cuisoarele);bicarbonatul nu se punefaina,cacaua,praful de copt,se cern impreuna.
Apoi se pun ouale(intregi),uleiul,laptele caldut;se mesteca;se pune bicarbonatul stins cu putin otet.
Se pune apa,fierbinte,apoi,se mesteca repede,pina ce totul e omogen.
Aceasta compozitie se pune intr-o forma de \"guguluf\",uns(la baza) cu unt,margarina si tapetat cu faina.
Forma se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 50 minute.
Se serveste rece,presarat cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mirodenii(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

Se preincalzeste cuptorul si se curata rubarba care se taie de latimea unui deget. Se freaca margarina

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat.

3 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • sweettreasures

    sweettreasures (Chef de cuisine):

    A iesit de minune checul.Azi mi-am dat seama ca are gust de turta dulce.Foarte buna reteta! Mi-a iesit mie mai umflat la mijloc,dar banuiesc ca si forma e de vina.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • danuca

    danuca (Maestru bucatar) , 12 ianuarie 2011

    foarte gustos si usor de facut eu il fac si cu indulcitor pentru tatal meu diabetic si iese nemaipomenit!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Foarte fin si aspectuos! Mi-a iesit superb si aromat.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      husni , 16 martie 2010

      Cind am mincat prima data(in urma cu vreo 12 ani),inainte sa termin prima felie(tin minte,am mincat 2),am scris reteta.In aceeasi zi,l-am facut.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Draga mea tiza ai venit cu un chec super. Imi dau seama tu ce ai simtit cand ai mancat. Cred ca papilele tale gustative au fost excitate la maxim.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Ce apetisant este!!!!Mmmm

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Arata super!Merita incercat!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Aprecierile voastre,ma incinta ! E un chec f. simplu;se face f.usor;si nu va imaginati ce bun e;mie imi place ca nu e uscat(poate de la apa fierbinte). Anca,chiar iti indic checul(fiind noua);sigur reuseste si asa vei incerca multe retete de pe gustos.ro Nu-ti va fi teama de nici o reteta,oricit de dificila este. Sa ne spui,Anca,cum ti-a iesit !

    • Fara foto

      anca (Bucatar) , 15 martie 2010

      oau ce bine arata ,sunt noua pe aici asa ca o sa fie prima reteta testata

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Foarte frumos arata.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Trebuie sa fie foarte bun! Vreau si eu o felie!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      ce buna trebe sa fie,ma inscriu la o portie!felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml
  • -3 pahare faina
  • -1,5 pahar de zahar
  • -3/4 pahar cacao
  • -2 oua
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -1 lingurita de bicarbonat
  • -un virf de cutit de sare
  • -1/2 pahar de ulei
  • -1 pahar lapte caldut
  • -1 pahar apa fierbinte(clocotita)
  • -1 nucsoara(rasa)
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -1/2 linguita de cuisoare
  • -un pumn de nuci tocate(nu macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

danuca (Maestru bucatar)

foarte gustos si usor de facut eu il fac si cu indulcitor pentru tatal meu diabetic si iese nemaipomenit!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
briose cu mure