autor:

tania

» » Dulciuri diverse

Chec cu morcov, nuca si stafide

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 31 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 31 octombrie 2015

Ingrediente
-4 oua, -400g zahar, -200g unt sau margarina, -1/2 kg morcov(350g -dupa ce a fost curatat si dat pe razatoarea mare), -450g faina, -100g nuca taiata marunt, -100g stafide, -1 lingurita bicarbonat, -3 lingurite praf de copt, -1/2 lingurita sare, -2 linguri zeama lamaie, -2 linguri zeama portocale, -2 lingurite vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Morcovi dupa ce i-am spalat bine ii curatam de coaja si ii radem pe razatoarea mare. Separam albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.

Dupa ce compozitia a devenit ca o crema adaugam pe rand cele 4 galbenusuri, sarea si esenta de vanilie, amestecand pana cand totul devine omogen.

Peste compozitie adaugam treptat, untul (margarina) moale, zeama de lamaie si de portocala, faina, bicarbonatul si praful de copt. Amestecam totul bine, dupa care pregatim forma in care coacem checul. Eu am folosit o forma speciala pentru chec, dar l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, ca sa nu mi se lipeasca stafidele si nucile de vas. La sfarsit adaugam la compozitia de chec morcovul si amestecam usor cu o spatula. Compozitia de chec va fi putin mai groasa si o punem cu o lingura in forma de chec. Punem jumatate din compozitie peste care presuram jumatate din nuca si stafide, apoi restul din compozitie si restul de nuci si stafide.

Cu ajutorul unei linguri vom introduce bine in compozitie nucile si stafidele de la suprafata. Aprindem cuptorul la 180 grade apoi introducem checul lasaindu-l la copt cca. 45 pana la 50 min., il lasam sa se raceasca, apoi il scoatem pe o farfurie.

Este un chec foarte aromat si iubit de toti, mai ales de copii, fiind dulce.

Recomand sa se taie checul dupa 2-3 ore de la racire, el fiind foarte fraged se poate rupe usor sau se sfarama.

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcov, nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Nu am nicio indoiala ca foarte multe persoane isi aduc aminte de acele seri de duminica petrecute

23 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Briose dulci din foieta

Briose dulci din foieta

Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat

4 voturi    1 comentariu
1h 3 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Minea , 10 noiembrie 2015

    Cea mai moderna oportunitate! Indreapta-te spre o noua directie! La timpuri noi, metode noi de a castiga bani! Pana acum, foarte multi oameni lucreaza cu noi! Incepe si tu sa castigi bani! Trebuie doar sa vrei sa te instruim si sa te indrumam pas cu pas, cu mare atentie! Cere urgent detalii la adresa de email: mineamihai@gmail.com

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • -400g zahar
  • -200g unt sau margarina
  • -1/2 kg morcov(350g -dupa ce a fost curatat si dat pe razatoarea mare)
  • -450g faina
  • -100g nuca taiata marunt
  • -100g stafide
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -3 lingurite praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -2 linguri zeama lamaie
  • -2 linguri zeama portocale
  • -2 lingurite vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti