autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2016

Ingrediente
5 oua + 1 albus, 4 linguri zahar, 1 lingura zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie, 8 linguri apa, 6 linguri de faina, 3 linguri nuca macinata, 1 cescuta ulei, un virf lingurita sare, un plic praf de copt, 2 lingurite de cacao, Putina coaja de lamaie, stafide, putina ciocolata cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Un mic dejun dulce cu chec pufos cu nuca, cacao, stafide si fulgi de ciocolata alaturi de o cana cu lapte.


Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul.
Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, se toarna in fir subtire siropul si se bate in continuare pana se intareste spuma.
Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de copt, nuca macinata, omogenizand. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Din compozitia rezultata se toarna jumatate intr-un alt castron in care adaugam si cacao.

Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna din cele 2 compozitii, alternand alb cu negru, apoi se presara stafidele, putina coaja de lamaie si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare. Se mai presara si nuca macinata si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.

Sugestie de prezentare: dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar si se serveste alaturi de o cana cu lapte pe un suport de masa cu motive de sarbatoare pentru o atmosfera magica.

Timp: aprox 50 de minute;
Portii: 5

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/chec-cu-nuca-fulgi-de-ciocolata-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca, fulgi de ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu ciocolata si visine

Pancakes cu ciocolata si visine

Cuplam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent. Asteptam sa se aprinda ledul verde. Cat

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Cosulete de aluat fraged cu rubarba

Pentru aluat: se amesteca toate ingredientele, apoi invelim aluatul in folie alimentara si il dam

1 vot    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 oua + 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 8 linguri apa
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 cescuta ulei
  • un virf lingurita sare
  • un plic praf de copt
  • 2 lingurite de cacao
  • Putina coaja de lamaie
  • stafide
  • putina ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu nuci si cirese