autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chec cu nuca, pere si branza Bucegi (cu mucegai)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g branza Roquefort (sau Bucegi), , 2 pere mari (nu prea coapte), , 100 g samburi de nuca, , 4 oua, , 220 g faina, , 1 plic praf de copt, , 10 cl vin alb, , 40 g unt, , 4 linguri ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati perele, eliminati semintele si partea lemnoasa si taiati-le lamele. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si rumeniti usor perele, intorcandu-le pe ambele parti.
Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu unt o forma de chec si tineti-o la frigider (scoaterea checului va fi mai usoara). Zdrobiti samburii de nuca (ceva mai mari), prajiti-i 2 minute intr-o tigaie de teflon fara grasime si lasati-i sa se raceasca.
Amestecati intr-un castron faina, praful de copt, 1 priza buna de sare si putin piper, spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand - putin cate putin - uleiul si vinul. Cand aluatul devine neted, adaugati nuca, lamelele de para (caldute) si branza taiata cubulete. Amestecati din nou si turnati aluatul in forma unsa, tinuta la frigider.
Dati checul circa 40 de minute la cuptorul incins, lasati-l sa se raceasca (dupa ce ati incercat cu lama cutitului daca s-a copt), scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca, pere si branza Bucegi (cu mucegai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Steluţe cu telemea

Steluţe cu telemea

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în

2 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Fondue de branza

Fondue de branza

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat

0 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g branza Roquefort (sau Bucegi)
  • 2 pere mari (nu prea coapte)
  • 100 g samburi de nuca
  • 4 oua
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 10 cl vin alb
  • 40 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Clatite cu branza dulce si stafide