autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chec cu nuca, pere si branza Bucegi (cu mucegai)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g branza Roquefort (sau Bucegi), , 2 pere mari (nu prea coapte), , 100 g samburi de nuca, , 4 oua, , 220 g faina, , 1 plic praf de copt, , 10 cl vin alb, , 40 g unt, , 4 linguri ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati perele, eliminati semintele si partea lemnoasa si taiati-le lamele. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si rumeniti usor perele, intorcandu-le pe ambele parti.
Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu unt o forma de chec si tineti-o la frigider (scoaterea checului va fi mai usoara). Zdrobiti samburii de nuca (ceva mai mari), prajiti-i 2 minute intr-o tigaie de teflon fara grasime si lasati-i sa se raceasca.
Amestecati intr-un castron faina, praful de copt, 1 priza buna de sare si putin piper, spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand - putin cate putin - uleiul si vinul. Cand aluatul devine neted, adaugati nuca, lamelele de para (caldute) si branza taiata cubulete. Amestecati din nou si turnati aluatul in forma unsa, tinuta la frigider.
Dati checul circa 40 de minute la cuptorul incins, lasati-l sa se raceasca (dupa ce ati incercat cu lama cutitului daca s-a copt), scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca, pere si branza Bucegi (cu mucegai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Oameni de zapada

Oameni de zapada

Se amesteca in proportii variabile, dupa dorinta, ingredientele, pina se obtine o pasta uniforma

5 voturi    13 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

Taiem feliile de paine si le punem in cuptorul preincalzit la 200 grade C pana devin aurii. Le scoatem

9 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g branza Roquefort (sau Bucegi)
  • 2 pere mari (nu prea coapte)
  • 100 g samburi de nuca
  • 4 oua
  • 220 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 10 cl vin alb
  • 40 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Aperitiv cu brânză și fistic