Chec cu nuca, pere si branza Bucegi (cu mucegai)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g branza Roquefort (sau Bucegi),
  • 2 pere mari (nu prea coapte),
  • 100 g samburi de nuca,
  • 4 oua,
  • 220 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 10 cl vin alb,
  • 40 g unt,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati perele, eliminati semintele si partea lemnoasa si taiati-le lamele. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si rumeniti usor perele, intorcandu-le pe ambele parti.

Incingeti cuptorul la 210gr., ungeti cu unt o forma de chec si tineti-o la frigider (scoaterea checului va fi mai usoara). Zdrobiti samburii de nuca (ceva mai mari), prajiti-i 2 minute intr-o tigaie de teflon fara grasime si lasati-i sa se raceasca.

Amestecati intr-un castron faina, praful de copt, 1 priza buna de sare si putin piper, spargeti ouale la mijloc si amestecati cu o spatula, incorporand - putin cate putin - uleiul si vinul. Cand aluatul devine neted, adaugati nuca, lamelele de para (caldute) si branza taiata cubulete. Amestecati din nou si turnati aluatul in forma unsa, tinuta la frigider.

Dati checul circa 40 de minute la cuptorul incins, lasati-l sa se raceasca (dupa ce ati incercat cu lama cutitului daca s-a copt), scoateti-l din forma si serviti-l rece, taiat felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise