autor:

panseluta

» » Prajituri

chec cu nuca si portocale

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
-3 cani (cups) faina,(450 g), -1 1/2 cani ulei, (250 ml) sau 250 g unt, -4 oua, -1 1/4 cani zahar pudra (300 g ), -coaja si zeama de la o portocala, -1 plic praf de copt (2 lg ), -2 plicuri zahar vanilat, -esenta rom,vanilie, -1 cana stafide sau merisor (cranberry), -150 g nuci macinate mai mare., -daca aveti, 3 linguri mari de coaja de portocala confiata,daca nu feliute marunte de portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza.
-se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele
-faina se cerne si se amesteca cu praful de copt,dupa care se adauga in amestecul de oua cu zahar,si se omogenizeaza.
-se adauga nucile macinate grosier, stafidele si coaja confiata de portocala,sau bucatele marunte de portocala ,stropite cu zahar si scortisoara,apoi stoarse usor cu mana.
-se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
-se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "chec cu nuca si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei.

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura cu jeleu de citrice

Prajitura cu jeleu de citrice

Jeleu de citrice 1. Hidrateaza gelatina 10m minute in apa. 2. Pune sucul proaspat stors si strecurat

3 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte frumos! Bun.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Foarte bun!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Foarte bun si apetisant.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Arata frumos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • -3 cani (cups) faina,(450 g)
  • -1 1/2 cani ulei
  • (250 ml) sau 250 g unt
  • -4 oua
  • -1 1/4 cani zahar pudra (300 g )
  • -coaja si zeama de la o portocala
  • -1 plic praf de copt (2 lg )
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -esenta rom,vanilie
  • -1 cana stafide sau merisor (cranberry)
  • -150 g nuci macinate mai mare.
  • -daca aveti
  • 3 linguri mari de coaja de portocala confiata,daca nu feliute marunte de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

24 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu capsuni