autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu nuci si anason (de post)

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Ingrediente
1 cana lapte de soia cu cacao, un sfert cana de ulei, 1/2 cana de zahar, 1 steluta anason, 1 lingurita cacao, 1 varf de lingurita de ness praf, 1 praf de copt, coaja rasa de la jumatate de lamaie, o mana de miez de nuca, circa 1 cana faina, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem laptele ,zaharul,uleiul si le frecam bine cu un tel pana se topeste zaharul.

Adaugam praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Anasonul il taiem cu un cutit bucatele mici si il punem in bol,apoi punem si ness-ul.

Incorporam faina ,treptat,iar la urma punem cacaua.

Nucile le tocam cu un cutit si le incorporam in compozitie.

Luam o tava de chec(sub orice forma) ,o ungem bine cu margarina si o tapetam cu faina alba.

Turnam compozitia in tava.

Aceasta o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

Il lasam pana este copt(35-45 de minute maxim).

Cand este gata il scoatem,il lasam la racorit.

Il pudram cu zahar si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si anason (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fructe in sos de caramel cu inghetata

Fructe in sos de caramel cu inghetata

Se topeste untul, se adauga zaharul pana se caramelizeaza si apoi se adauga si fructele taiate cubulete.

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Crema de vanilie cu fructe

Crema de vanilie cu fructe

Se curata merele de coaja (pastrati cateva bucati cu coaja pentru garnisit), se dau pe razatoarea

5 voturi    10 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2013

    Atunci puteti renunta la ness. Noi in casa nu avem de copii de asta am putut pune si ness.

  • Fara foto

    cristina , 02 noiembrie 2013

    ness ptr copii?

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Multumesc Mihaela!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Un deliciu!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 cana lapte de soia cu cacao
  • un sfert cana de ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 steluta anason
  • 1 lingurita cacao
  • 1 varf de lingurita de ness praf
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • o mana de miez de nuca
  • circa 1 cana faina
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Atunci puteti renunta la ness. Noi in casa nu avem de copii de asta am putut pune si ness.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars