autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu nuci si sos velours

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 180 gr. miez de nuca, , 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma, , 200 gr. zahar pudra, , 125 gr. faina, , 4 oua., Pentru sos: 25 cl lapte, , 75 gr. ciocolata neagra amara, , 75 gr. zahar tos, , 75 gr. cacao, , 10 cl frisca lichida (nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Porniti cuptorul ca sa se incinga. Ungeti o forma de chec cu unt, apoi tapisati-o cu o hartie de pergament unsa si ea cu unt.
Puneti intr-un castron untul inmuiat dinainte si zaharul, si amestecati pana ce compozitia se albeste. Adaugati progresiv faina si ouale intregi, amestecand viguros aluatul, incorporati miezul de nuca pisat. Varsati aluatul in forma si bagati-l la cuptor, 40 de minute.
Separat, preparati sosul: puneti sa fiarba intr-o olita laptele cu zaharul. Cand clocoteste, trageti vasul pe flacara mica, adaugati ciocolata taiata in bucatele, cacao si frisca lichida. Amestecati din nou cu o furculita, cresteti focul, pentru ca crema sa dea in clocot, apoi luati vasul de pe foc. Serviti checul impreuna cu sosul de ciocolata, acompaniat de un compot de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si sos velours" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate pana cand se intareste

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu branza, biscuiti si fructe

Tort cu branza, biscuiti si fructe

Se sfarma biscuiti cu sucitoru si se aluneca cu untul lichid apoi asezati-l pe fundul formei in care

12 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 180 gr. miez de nuca
  • 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma
  • 200 gr. zahar pudra
  • 125 gr. faina
  • 4 oua.
  • Pentru sos: 25 cl lapte
  • 75 gr. ciocolata neagra amara
  • 75 gr. zahar tos
  • 75 gr. cacao
  • 10 cl frisca lichida (nebatuta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Ecleruri