autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu nuci si sos velours

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 180 gr. miez de nuca, , 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma, , 200 gr. zahar pudra, , 125 gr. faina, , 4 oua., Pentru sos: 25 cl lapte, , 75 gr. ciocolata neagra amara, , 75 gr. zahar tos, , 75 gr. cacao, , 10 cl frisca lichida (nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Porniti cuptorul ca sa se incinga. Ungeti o forma de chec cu unt, apoi tapisati-o cu o hartie de pergament unsa si ea cu unt.
Puneti intr-un castron untul inmuiat dinainte si zaharul, si amestecati pana ce compozitia se albeste. Adaugati progresiv faina si ouale intregi, amestecand viguros aluatul, incorporati miezul de nuca pisat. Varsati aluatul in forma si bagati-l la cuptor, 40 de minute.
Separat, preparati sosul: puneti sa fiarba intr-o olita laptele cu zaharul. Cand clocoteste, trageti vasul pe flacara mica, adaugati ciocolata taiata in bucatele, cacao si frisca lichida. Amestecati din nou cu o furculita, cresteti focul, pentru ca crema sa dea in clocot, apoi luati vasul de pe foc. Serviti checul impreuna cu sosul de ciocolata, acompaniat de un compot de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si sos velours" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu cirese glasate

Fursecuri cu cirese glasate

Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si sare cu mixerul.Treptat se adauga ouale,apoi coaja de

1 vot    5 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocobons

Ciocobons

Blatul se faramiteaza si se adauga atat sirop (preparat din plicul de cappuccino, zahar si apa)

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 180 gr. miez de nuca
  • 200 gr. unt + 20 gr. pentru uns forma
  • 200 gr. zahar pudra
  • 125 gr. faina
  • 4 oua.
  • Pentru sos: 25 cl lapte
  • 75 gr. ciocolata neagra amara
  • 75 gr. zahar tos
  • 75 gr. cacao
  • 10 cl frisca lichida (nebatuta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsune