autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Chec cu Nutella si alune de padure

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2009

Ingrediente
•175 gr unt sau margarina Rama, •175 gr zahar brun, pudra, •3 oua, •200 gr faina, •1 lingurita praf de copt, •2 lingurite scortisoara, •4 linguri lapte, •4 linguri Nutella, •50 gr alune de padure, tocate mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm.
2. Se bate untul/margarina cu zaharul, ouale, faina, praful de copt, scortisoara si lapetele pana se obtine un aluat usor si pufos.Se toarna ¾ din aluat in tava, se imprastie deasupra 4 linnguri Nutella si se toarna aluatul ramas.Se trece cu un cutit prin aluat, facand rotiri, apoi se netezeste la suprafata.Se presara alune si se da la copt 50 – 60 minute, pana a crescut si s-a rumenit usor (se face testul cu scobitoarea).Daca se rumeneste prea tare la suprafata, atunci de acopera cu folie de alimoniu.
3. Se lasa sa se raceasca in tava 10 minte, apoi se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu Nutella si alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Maria Namoloiu

    Maria Namoloiu (Chef de cuisine):

    O reteta foarte simpla si versatila, de nota 10! O fac de mult timp si am facut-o de foarte multe ori. Se pot inlocui alunele cu nuci sau migdale, iar nutella cu orice crema de ciocolata, chiar ramasa de la alta reteta. Are un aspect poate putin modest, dar un gust desavarsit!

  • susu

    susu (Chef de cuisine):

    l-am facut cu mult timp inainte, e demential

  • 15 comentarii

  • Ellysa (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2015

    Daca folosesc zahar tos in loc de zahar brun ce se va intampla ? Nu mai are gust dulce sau se schimba aspectul ?

  • Ellysa (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2015

    Frumos , voi incerca si eu sa fac

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 februarie 2014

    Imi place si mie tortul tau dar am o intrebare se poate schimba untul cu ulei? te rog sa-mi raspunzi iti multumesc anticipat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Delicios!Se vede ca iti place sa bucataresti...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      merita incercat sa vedem ce o iesi,ca prea il lauda taota lumea.felicitari.

    • Maria Mona , 10 decembrie 2009

      L-am facut aseara. Este un deliciu! Multumim pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Delicioasa reteta, ca toate retetele Laurei dealtfel!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Delicios!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      ft bun cu nutella!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Este un deliciu............si eu fac ceva asemanator, pe margine am pus nutella iar in mijloc gem.In loc de alune am folosit migdala.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Minunata idee sa combini nutela in chec.Da un gust minunat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Foarte apetisant! E ca un tort.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Foarte apetisant! E ca un tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • •175 gr unt sau margarina Rama
  • •175 gr zahar brun
  • pudra
  • •3 oua
  • •200 gr faina
  • •1 lingurita praf de copt
  • •2 lingurite scortisoara
  • •4 linguri lapte
  • •4 linguri Nutella
  • •50 gr alune de padure
  • tocate mare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Ellysa (Chef de cuisine)

Daca folosesc zahar tos in loc de zahar brun ce se va intampla ? Nu mai are gust dulce sau se schimba aspectul ?

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort aperitiv Baneasa