Chec cu pere si branza Roquefort

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 pere,
  • 150 g Roquefort,
  • 100 g cascaval ras.
  • Pentru aluat: 3 oua mari,
  • 170 g faina,
  • 50 g zeamil,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 100 ml lapte,
  • 100 ml ulei,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180° si tapetati o tava de chec cu hartie de aluminiu sau de copt, unsa cu unt pe ambele fete.

Curatati perele, taiati-le mai intai in doua, indepartati semintele si partea lemnoasa si apoi taiati-le, din nou, lamele.

Zdrobiti branza Roquefort cu o furculita si puneti-o deoparte. Amestecati ouale, faina, zeamilul si drojdia, adaugati uleiul, laptele, sarea si piperul si bateti-le bine (cu mixerul sau in robotul de bucatarie).

Incorporati cascavalul ras, lamelele de para si Roquefort-ul, amestecand usor, turnati aluatul in forma tapetata si dati-le 45 de minute la cuptor. Checul se serveste caldut (cu o salata) sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor