Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba...
Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici se aruncă peste amestecul de carne şi ceapă şi se lasă la foc mic vreo 8-10 minute.
Între timp, ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu untul până se încorporează bine şi devine ca o cremă. Apoi se adaugă făina, treptat, amestecând bine pentru omogenizare. Se încorporează spuma de albuşuri. La urmă se adaugă şi amestecul din carne şi se toarnă totul într-o tavă de chec, unsă bine de tot cu margarină/unt.
Se lasă la foc potrivit 45-50 minute. Se consumă rece.
Un aperitiv foarte bun !
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii