autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Chec cu portocala si fulgi de cocos

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 08 mai 2012

Ingrediente
Cantitatile sunt pentru 2 checuri in tava lunguiata:, , 4 oua mari, , 1 pahar de zahar - 240 gr, , 2 pahare de faina - 280 gr, , 2/3 fulgi de cocos -70 gr, , 1 plic praf de copt, , 1 pahar de ulei, , 11/4 pahar de suc de portocala, , coaja rasa de portocala, , 1/2 pahar de coaja de portocala zaharisita, , , , Pentru siropul de portocala:, , 1 pahar suc de portocala, , 3/4 pahar de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Intai facem siropul: punem sucul de portocala cu zaharul la fiert pana ce se formeaza un sirop si lasam la rece pana il vom folosi.



Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.



Se bat ouale cu zaharul pana devin o crema spumoasa mai albicioasa,adaugam uleiul si continuam sa batem.



Trecem mixerul la o faza mai mica si adaugam faina cu praful de copt intercalat cu sucul de portocala si coaja de portocla - la urma cojile zaharisite de portocala si fulgii de cocos. Se amesteca usor pentru ca toate ingridentele sa se integreze dupa care turnam in doua tavi lungi pe care le-am uns cu putin ulei. Se coc 45-50 de minute pana cand scobitoarea iese uscata. Se unge cu siropul de portocala dar nu este obligatoriu. Eu in loc de sirop am pus bucatele de migdale pe chec inainte sa il pun la copt. In compozitie se pot adauga stafide in loc de coji de portocale zaharisite.



Este un chec usor, gustos si se mentine bine cateva zile intr-o cutie inchisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocala si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu banane si crema de lamaie

Rulada cu banane si crema de lamaie

Separam ouale, batem albusurile spuma,apoi adaugam 6 linguri zahar si batem in continuare,cand am

4 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane caramelizate

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate. Intr-o tigaie de teflon topim zaharul

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • Cantitatile sunt pentru 2 checuri in tava lunguiata:
  • 4 oua mari
  • 1 pahar de zahar - 240 gr
  • 2 pahare de faina - 280 gr
  • 2/3 fulgi de cocos -70 gr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar de ulei
  • 11/4 pahar de suc de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 pahar de coaja de portocala zaharisita
  • Pentru siropul de portocala:
  • 1 pahar suc de portocala
  • 3/4 pahar de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce reusit este checul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Piscoturi