autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Chec cu portocala si fulgi de cocos

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 08 mai 2012

Ingrediente
Cantitatile sunt pentru 2 checuri in tava lunguiata:, , 4 oua mari, , 1 pahar de zahar - 240 gr, , 2 pahare de faina - 280 gr, , 2/3 fulgi de cocos -70 gr, , 1 plic praf de copt, , 1 pahar de ulei, , 11/4 pahar de suc de portocala, , coaja rasa de portocala, , 1/2 pahar de coaja de portocala zaharisita, , , , Pentru siropul de portocala:, , 1 pahar suc de portocala, , 3/4 pahar de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Intai facem siropul: punem sucul de portocala cu zaharul la fiert pana ce se formeaza un sirop si lasam la rece pana il vom folosi.



Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.



Se bat ouale cu zaharul pana devin o crema spumoasa mai albicioasa,adaugam uleiul si continuam sa batem.



Trecem mixerul la o faza mai mica si adaugam faina cu praful de copt intercalat cu sucul de portocala si coaja de portocla - la urma cojile zaharisite de portocala si fulgii de cocos. Se amesteca usor pentru ca toate ingridentele sa se integreze dupa care turnam in doua tavi lungi pe care le-am uns cu putin ulei. Se coc 45-50 de minute pana cand scobitoarea iese uscata. Se unge cu siropul de portocala dar nu este obligatoriu. Eu in loc de sirop am pus bucatele de migdale pe chec inainte sa il pun la copt. In compozitie se pot adauga stafide in loc de coji de portocale zaharisite.



Este un chec usor, gustos si se mentine bine cateva zile intr-o cutie inchisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocala si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara

81 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor  Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • Cantitatile sunt pentru 2 checuri in tava lunguiata:
  • 4 oua mari
  • 1 pahar de zahar - 240 gr
  • 2 pahare de faina - 280 gr
  • 2/3 fulgi de cocos -70 gr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar de ulei
  • 11/4 pahar de suc de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1/2 pahar de coaja de portocala zaharisita
  • Pentru siropul de portocala:
  • 1 pahar suc de portocala
  • 3/4 pahar de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce reusit este checul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Ciocolata de casa