Chec cu portocala si scortisoara

Un chec dietetic cu portocala, scortisoara si cereale pe care l-am facut pentru tata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec cu portocala si scortisoara

Ingrediente

  • 4 ouă;
  • Un praf de sare;
  • 1 lingură miere de salcâm;
  • 150 ml ulei de măsline;
  • 1 portocală mare;
  • 7 linguri făină;
  • 2 linguri amestec de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi;
  • O linguriţă praf de copt;
  • 1 jumătate de linguriţă scorţişoară măcinată;
  • 1 linguriţă cacao neagră;

Mod de preparare

Un chec dietetic cu portocală, scorţişoară şi cereale pe care l-am făcut pentru tata. Am înlocuit uleiul cu ulei de măsline. Cerealele conţin fibre, necesare unei bune digestii, scorţişoara este recomandată diabeticilor, iar portocala îi oferă dulcele şi aroma de care era nevoie. Am pus şi o lingură de miere de salcâm (mierea are indicele glicemic mai mic decât zahărul şi urcă glicemia mai lent decât zahărul, dând senzaţia de saţietate). Acest chec poate fi servit şi de diabetici dar ţinând cont fiecare de restricţiile pe care i le-a impus doctorul.

Mod de preparare:

Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de la o portocală mare şi se amestecă bine.

Se adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi, scorţişoara, făina şi praful de copt, amestecând cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât compoziţia să rămână aerată.

Apoi, pentru că eu am obţinut mai devreme o ceaşcă de suc de portocală, deci aprox 150ml, am pus 7 linguri cu făină, dar acum depinde de câte portocale doriţi să folosiţi şi de cât de mari sunt, de aceea aveţi grijă sa păstraţi consistenţa aluatului de la chec.

Din compoziţia rezultată se toarnă într-un castronel şi se amestecă bine cu cacaoa.

Se toarnă compoziţia cu cacao într-o tavă de chec pregătită cu foaie de copt, apoi se toarnă şi partea albă şi se coace la foc mic p֗ână se rumeneşte (aprox 35-40 de minute).

Timp: aprox 50min

Porţii: 10

Poftă Bună!

Daca v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/chec-cu-portocala-si-scortisoara.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise