Chec cu portocala si scortisoara

Un chec dietetic cu portocala, scortisoara si cereale pe care l-am facut pentru tata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec cu portocala si scortisoara

Ingrediente

  • 4 ouă;
  • Un praf de sare;
  • 1 lingură miere de salcâm;
  • 150 ml ulei de măsline;
  • 1 portocală mare;
  • 7 linguri făină;
  • 2 linguri amestec de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi;
  • O linguriţă praf de copt;
  • 1 jumătate de linguriţă scorţişoară măcinată;
  • 1 linguriţă cacao neagră;

Mod de preparare

Un chec dietetic cu portocală, scorţişoară şi cereale pe care l-am făcut pentru tata. Am înlocuit uleiul cu ulei de măsline. Cerealele conţin fibre, necesare unei bune digestii, scorţişoara este recomandată diabeticilor, iar portocala îi oferă dulcele şi aroma de care era nevoie. Am pus şi o lingură de miere de salcâm (mierea are indicele glicemic mai mic decât zahărul şi urcă glicemia mai lent decât zahărul, dând senzaţia de saţietate). Acest chec poate fi servit şi de diabetici dar ţinând cont fiecare de restricţiile pe care i le-a impus doctorul.

Mod de preparare:

Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de la o portocală mare şi se amestecă bine.

Se adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi, scorţişoara, făina şi praful de copt, amestecând cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât compoziţia să rămână aerată.

Apoi, pentru că eu am obţinut mai devreme o ceaşcă de suc de portocală, deci aprox 150ml, am pus 7 linguri cu făină, dar acum depinde de câte portocale doriţi să folosiţi şi de cât de mari sunt, de aceea aveţi grijă sa păstraţi consistenţa aluatului de la chec.

Din compoziţia rezultată se toarnă într-un castronel şi se amestecă bine cu cacaoa.

Se toarnă compoziţia cu cacao într-o tavă de chec pregătită cu foaie de copt, apoi se toarnă şi partea albă şi se coace la foc mic p֗ână se rumeneşte (aprox 35-40 de minute).

Timp: aprox 50min

Porţii: 10

Poftă Bună!

Daca v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/chec-cu-portocala-si-scortisoara.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise