autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec cu portocale

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 1 forma chec:, 150 g unt moale, 175 g zahar brun, 150 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 25 g cacao, 2 oua, coaja rasa de la 2 portocale si sucul de la una

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec.
Se bate untul cu zahar.
Separat, se amesteca faina cu bicarbonatul si cacaoa si se adauga amestecului de mai sus, alternand cu cele 2 oua.
Se adauga coaja rasa de la portocale si la final sucul.
Se toarna aluatul in tava de chec si se da la cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se lasa checul sa se raceasca pentru 10 minute apoi se scoate din tava.
Dupa ce s-a racit complet, se poate felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec inel cu portocale

Chec inel cu portocale

Pregatim o crema fina din unt moale si zahar, adaugam ouale batute separat cu un praf de sare, coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

  • 1 comentariu

  • Mircea Ioan Cuzma , 24 ianuarie 2015

    Dupa ce voi gusta acest chec imi voi spune parerea

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 1 forma chec:
  • 150 g unt moale
  • 175 g zahar brun
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale si sucul de la una

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Retete

din Prajituri

Foi cu cacao pentru prajituri Foi cu cacao pentru prajituri

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede Cornulete fragede

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare. Intr-un bol punem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane din biscuiti