Chec cu portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu portocale

Ingrediente

  • Ingrediente 1 forma chec:
  • 150 g unt moale
  • 175 g zahar brun
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale si sucul de la una

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec.

Se bate untul cu zahar.

Separat, se amesteca faina cu bicarbonatul si cacaoa si se adauga amestecului de mai sus, alternand cu cele 2 oua.

Se adauga coaja rasa de la portocale si la final sucul.

Se toarna aluatul in tava de chec si se da la cuptor pentru 45 de minute.

Se scoate tava din cuptor, se lasa checul sa se raceasca pentru 10 minute apoi se scoate din tava.

Dupa ce s-a racit complet, se poate felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor