autor:

Dalma_Csegedi

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec cu rahat

Autor: Dalma_Csegedi (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dalma_Csegedi (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
220 g rahat (rosu, galben, verde), 350 g faina alba, 6 oua, 150 g zahar, zeama de la o lamaie, 200 g unt, 150 ml lapte, jumatate lingurita esenta de rom, un varf de lingurita cu sare, un plic zahar vanilat (8 g), 1 lingura cu gem de caise, 1 plic praf de copt (10 g)

Dificultate: Redusa Timp: 40h

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta de chec pufos se pregateste astfel : se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt si sarea.Rahatul il taiem in cubulete micute si se pune in castronul cu faina pentru ca, bucatile sa nu se lipeasca intre ele.Separam albusurile de galbenusuri.



Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, zeama de lamaie si amestecam in continuare.Apoi, pe rand adaugam galbenusurile, untul topit (untul nu trebuie sa fie fierbinte), gemul de caise, laptele, esenta de rom, iar la urma faina cu rahatul si amestecam cu telul usor de sus in jos (nu foarte mult pentru ca astfel compozitia isi pierde din volum) pana devine o compozitie omogena.Compozitia obtinuta se pune in doua tavi de chec din silicon cu diametrul de 10 x 24 cm (daca nu aveti tavi din silicon puteti folosi si tavi normale, doar atat ca acestea necesita sa le ungeti cu margarina si sa le tapetati cu faina), se dau la cuptorul preincalzit la temperatura de 180° C, timp de 40 minute.



Cand acest chec cu rahat este gata se scot tavile din cuptor, se lasa cateva minute apoi se scoate checul cu rahat din tava, se lasa la racit, dupa care se poate servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu rahat

Chec cu rahat

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile si se inglobeaza,incetul cu incetul,in untul frecat. Se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Chec pufos cu nuci, stafide si rahat

Galbenusurile se presara cu putina sare si zahar vanilat, se mixeaza treptat cu uleiul dupa care

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mirela_Dicu

    Mirela_Dicu (Maestru bucatar) , 27 decembrie 2014

    extraordinar de bun !!

Dificultate

Redusa

Timp

40h

2 voturi

Ingrediente

  • 220 g rahat (rosu
  • galben
  • verde)
  • 350 g faina alba
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • jumatate lingurita esenta de rom
  • un varf de lingurita cu sare
  • un plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura cu gem de caise
  • 1 plic praf de copt (10 g)

Raporteaza reteta

Mirela_Dicu

Mirela_Dicu (Maestru bucatar)

extraordinar de bun !!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos