Aceasta reteta de chec pufos se pregateste astfel : se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt si sarea.Rahatul il taiem in cubulete micute si se pune in castronul cu faina pentru ca, bucatile sa nu se lipeasca intre ele.Separam albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, zeama de lamaie si amestecam in continuare.Apoi, pe rand adaugam galbenusurile, untul topit (untul nu trebuie sa fie fierbinte), gemul de caise, laptele, esenta de rom, iar la urma faina cu rahatul si amestecam cu telul usor de sus in jos (nu foarte mult pentru ca astfel compozitia isi pierde din volum) pana devine o compozitie omogena.Compozitia obtinuta se pune in doua tavi de chec din silicon cu diametrul de 10 x 24 cm (daca nu aveti tavi din silicon puteti folosi si tavi normale, doar atat ca acestea necesita sa le ungeti cu margarina si sa le tapetati cu faina), se dau la cuptorul preincalzit la temperatura de 180° C, timp de 40 minute.
Cand acest chec cu rahat este gata se scot tavile din cuptor, se lasa cateva minute apoi se scoate checul cu rahat din tava, se lasa la racit, dupa care se poate servii.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii