autor:

Dalma_Csegedi

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec cu rahat

Autor: Dalma_Csegedi (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dalma_Csegedi (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2014

Ingrediente
220 g rahat (rosu, galben, verde), 350 g faina alba, 6 oua, 150 g zahar, zeama de la o lamaie, 200 g unt, 150 ml lapte, jumatate lingurita esenta de rom, un varf de lingurita cu sare, un plic zahar vanilat (8 g), 1 lingura cu gem de caise, 1 plic praf de copt (10 g)

Dificultate: Redusa Timp: 40h

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta de chec pufos se pregateste astfel : se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt si sarea.Rahatul il taiem in cubulete micute si se pune in castronul cu faina pentru ca, bucatile sa nu se lipeasca intre ele.Separam albusurile de galbenusuri.



Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, zeama de lamaie si amestecam in continuare.Apoi, pe rand adaugam galbenusurile, untul topit (untul nu trebuie sa fie fierbinte), gemul de caise, laptele, esenta de rom, iar la urma faina cu rahatul si amestecam cu telul usor de sus in jos (nu foarte mult pentru ca astfel compozitia isi pierde din volum) pana devine o compozitie omogena.Compozitia obtinuta se pune in doua tavi de chec din silicon cu diametrul de 10 x 24 cm (daca nu aveti tavi din silicon puteti folosi si tavi normale, doar atat ca acestea necesita sa le ungeti cu margarina si sa le tapetati cu faina), se dau la cuptorul preincalzit la temperatura de 180° C, timp de 40 minute.



Cand acest chec cu rahat este gata se scot tavile din cuptor, se lasa cateva minute apoi se scoate checul cu rahat din tava, se lasa la racit, dupa care se poate servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec umed cu rahat

Chec umed cu rahat

Deși religia mea permite consumul ouălor și lactatelor în post, m-am gândit să vă

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mirela_Dicu

    Mirela_Dicu (Maestru bucatar) , 27 decembrie 2014

    extraordinar de bun !!

Dificultate

Redusa

Timp

40h

2 voturi

Ingrediente

  • 220 g rahat (rosu
  • galben
  • verde)
  • 350 g faina alba
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • jumatate lingurita esenta de rom
  • un varf de lingurita cu sare
  • un plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura cu gem de caise
  • 1 plic praf de copt (10 g)

Raporteaza reteta

Mirela_Dicu

Mirela_Dicu (Maestru bucatar)

extraordinar de bun !!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Analele istoriei