Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu scortisoara

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 g zahar
  • 170 gr unt
  • 260 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • esenta de vanilie
  • 3 lingurite scortisoara
  • optional seminte de chia

Mod de preparare

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul, il adaugam apoi punem in compozitile zaharul vanilat si esenta de vanilie. Oprim o treime din compozitie pe care o amestecam cu scortisoara. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu faina (eu am folosit o tava de silicon si nu am mai avut nevoie de hartie de copt); punem un strat de aluat alb, apoi un strat de aluat cu scortisoara si iar aluat alb. Semintele de chia le amestecam cu aluatul alb. Dam la cuptor pentru 40 de minute. Merge foarte bine cu o ceasca de cafea cu lapte sau cu un vin fiert! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise