autor:

husni

» » Dulciuri diverse

CHEC CU SIROP DE NESCAFE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
6 oua, 180 g zahar pudra, 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma), 180-190 ml lapte, 190 g faina, 1 lingurita, plina, praf de copt, un virf de cutit de bicarbonat, vanilie,coaja rasa de lamiie, , Pentru sirop, 375 ml apa, 200 g zahar, 5 lingurite de nes, , 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust, , Se orneaza la alegere(eu, ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava,se tapeteaza cu faina.
Ouale si zaharul pudram se bat f bine;se adauga(batind)grasimea,turnata incetul cu incetul(ca la maioneza),apoi aromele si bicarbonatul stins in f putin otet;se bate totul bine.Se pune apoi faina(cernuta cu praful de copt) si laptele.Se omogenizeaza.
Se toarna in tava pregatita si se da la cuptor(incalzit dinainte),la foc potrivit cca 45 minute.
Cind e facut,se toarna peste el siropul(ambele f fierbinti)
Pt. sirop,se fierb ingredientele(apa+zahar+nescafe).
Se lasa la racit,la temperatura camerei;cind e rece,se pune deasupra frisca;se orneaza.
Se da la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste,taiata in patratele de cca 5/5 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU SIROP DE NESCAFE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Topim untul partial,apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 14 august 2009

    Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Superba prezentarea si cred ca este si foarte delicios.Felicitari.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Arata....ft bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma)
  • 180-190 ml lapte
  • 190 g faina
  • 1 lingurita
  • plina
  • praf de copt
  • un virf de cutit de bicarbonat
  • vanilie,coaja rasa de lamiie
  • Pentru sirop
  • 375 ml apa
  • 200 g zahar
  • 5 lingurite de nes
  • 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust
  • Se orneaza la alegere(eu
  • ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bomboane Raffaello 1