autor:

husni

» » Dulciuri diverse

CHEC CU SIROP DE NESCAFE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
6 oua, 180 g zahar pudra, 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma), 180-190 ml lapte, 190 g faina, 1 lingurita, plina, praf de copt, un virf de cutit de bicarbonat, vanilie,coaja rasa de lamiie, , Pentru sirop, 375 ml apa, 200 g zahar, 5 lingurite de nes, , 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust, , Se orneaza la alegere(eu, ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava,se tapeteaza cu faina.
Ouale si zaharul pudram se bat f bine;se adauga(batind)grasimea,turnata incetul cu incetul(ca la maioneza),apoi aromele si bicarbonatul stins in f putin otet;se bate totul bine.Se pune apoi faina(cernuta cu praful de copt) si laptele.Se omogenizeaza.
Se toarna in tava pregatita si se da la cuptor(incalzit dinainte),la foc potrivit cca 45 minute.
Cind e facut,se toarna peste el siropul(ambele f fierbinti)
Pt. sirop,se fierb ingredientele(apa+zahar+nescafe).
Se lasa la racit,la temperatura camerei;cind e rece,se pune deasupra frisca;se orneaza.
Se da la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste,taiata in patratele de cca 5/5 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU SIROP DE NESCAFE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu umplutura de nuca

Prajiturele cu umplutura de nuca

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Foietaj cu rubarbar

Foietaj cu rubarbar

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri -

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 14 august 2009

    Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Superba prezentarea si cred ca este si foarte delicios.Felicitari.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Arata....ft bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma)
  • 180-190 ml lapte
  • 190 g faina
  • 1 lingurita
  • plina
  • praf de copt
  • un virf de cutit de bicarbonat
  • vanilie,coaja rasa de lamiie
  • Pentru sirop
  • 375 ml apa
  • 200 g zahar
  • 5 lingurite de nes
  • 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust
  • Se orneaza la alegere(eu
  • ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Briose pufoase pentru pachetel