autor:

husni

» » Dulciuri diverse

CHEC CU SIROP DE NESCAFE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
6 oua, 180 g zahar pudra, 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma), 180-190 ml lapte, 190 g faina, 1 lingurita, plina, praf de copt, un virf de cutit de bicarbonat, vanilie,coaja rasa de lamiie, , Pentru sirop, 375 ml apa, 200 g zahar, 5 lingurite de nes, , 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust, , Se orneaza la alegere(eu, ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava,se tapeteaza cu faina.
Ouale si zaharul pudram se bat f bine;se adauga(batind)grasimea,turnata incetul cu incetul(ca la maioneza),apoi aromele si bicarbonatul stins in f putin otet;se bate totul bine.Se pune apoi faina(cernuta cu praful de copt) si laptele.Se omogenizeaza.
Se toarna in tava pregatita si se da la cuptor(incalzit dinainte),la foc potrivit cca 45 minute.
Cind e facut,se toarna peste el siropul(ambele f fierbinti)
Pt. sirop,se fierb ingredientele(apa+zahar+nescafe).
Se lasa la racit,la temperatura camerei;cind e rece,se pune deasupra frisca;se orneaza.
Se da la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste,taiata in patratele de cca 5/5 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU SIROP DE NESCAFE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura frageda cu mere si dovleac

Prajitura frageda cu mere si dovleac

1. Facem un aluat fraged din ingredientele enumerate mai sus. Daca credeti ca este prea moale aluatul

21 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat,

18 voturi    18 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 14 august 2009

    Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Superba prezentarea si cred ca este si foarte delicios.Felicitari.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Arata....ft bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma)
  • 180-190 ml lapte
  • 190 g faina
  • 1 lingurita
  • plina
  • praf de copt
  • un virf de cutit de bicarbonat
  • vanilie,coaja rasa de lamiie
  • Pentru sirop
  • 375 ml apa
  • 200 g zahar
  • 5 lingurite de nes
  • 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust
  • Se orneaza la alegere(eu
  • ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu iaurt si jeleu