autor:

husni

» » Dulciuri diverse

CHEC CU SIROP DE NESCAFE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
6 oua, 180 g zahar pudra, 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma), 180-190 ml lapte, 190 g faina, 1 lingurita, plina, praf de copt, un virf de cutit de bicarbonat, vanilie,coaja rasa de lamiie, , Pentru sirop, 375 ml apa, 200 g zahar, 5 lingurite de nes, , 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust, , Se orneaza la alegere(eu, ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se unge o tava,se tapeteaza cu faina.
Ouale si zaharul pudram se bat f bine;se adauga(batind)grasimea,turnata incetul cu incetul(ca la maioneza),apoi aromele si bicarbonatul stins in f putin otet;se bate totul bine.Se pune apoi faina(cernuta cu praful de copt) si laptele.Se omogenizeaza.
Se toarna in tava pregatita si se da la cuptor(incalzit dinainte),la foc potrivit cca 45 minute.
Cind e facut,se toarna peste el siropul(ambele f fierbinti)
Pt. sirop,se fierb ingredientele(apa+zahar+nescafe).
Se lasa la racit,la temperatura camerei;cind e rece,se pune deasupra frisca;se orneaza.
Se da la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste,taiata in patratele de cca 5/5 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU SIROP DE NESCAFE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chocolade chips -fursecuri

Chocolade chips -fursecuri

Se pune untul cu zaharul in oala mixerului si se freaca bine pina devine spuma dupa care se adauga

20 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 14 august 2009

    Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Superba prezentarea si cred ca este si foarte delicios.Felicitari.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Arata....ft bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma)
  • 180-190 ml lapte
  • 190 g faina
  • 1 lingurita
  • plina
  • praf de copt
  • un virf de cutit de bicarbonat
  • vanilie,coaja rasa de lamiie
  • Pentru sirop
  • 375 ml apa
  • 200 g zahar
  • 5 lingurite de nes
  • 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust
  • Se orneaza la alegere(eu
  • ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni

Checul asta e f. bun pt copii si pt batrini..........e f.moale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tort cu iaurt si jeleu