Reteta postata pe: 14 septembrie 2010
Ingrediente
90g unt moale, 250g zahar, 4 smochine bine coapte si pasate, 3 oua putin batute, 125 ml iaurt, 315g faina alba, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita nucsoara macinata, Un praf de sare, 100g nuci zdrobite
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Ungem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si iaurtul. Separat amestecam ingredientele uscate, pe care le golim peste smochine si amestecam totul bine. Turnam aluatul in tava si dam la copt pentru 55-60’.
Cand s-a racit il scoatem din tava/forma si-l glazuram dupa preferinta. Eu am folosit glazura in doua culori, din comert si cateva bombonele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu smochine proaspete" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Sidy (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Numai cat am citit si...am udat tastatura !!! Bravo ! Salvat reteta...Ai *****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Succes Mia, astept sa ne spui si sa ne arati cum ti-a iesit.
mia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Trebue sa fie o bunatate.....sigur o sa-l fac si eu..*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Multumesc mariana, esti o draguta...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Nici n-ai zice ca e un check. Arata foarte frumos, iar de gust ce sa mai vorbim. Felicitari!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Ramona, sa faci acest chec, ti-l recomand cu mare drag, este foarte bun si daca cumva nu ai smochine proaspete poti sa-l faci cu banane, dar atentie! sa fie foarte bine coapte si ai sa vezi ca vei fi multumita de rezultat. Spor la treaba!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Silvia draga, multumesc pentru aprecieri.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010
Mihaela multumesc, am omis sa specific ca smochinele, le-am pasat putin, cu furculita.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010
O bunãtate, dragã Lia!!! am sa fac si eu, adorãm checurile :)
Mihaela76 (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010
Sa-ntelegem ca smochinele mari si frumoase le-ai pasat? Sau le-ai taiat cubulete cu cutitul?
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010
Minunat arata,si sigur este si tare bun.*****