autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Chec cu sticksuri din dovleac

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 octombrie 2016

Ingrediente
-8oua,, -8 linguri zahar,, -8 linguri faina de grau,, -4 linguri ulei,, -1 praf de copt,, -2 plicuri zahar vanilat,, -1 varf de cutit de sare,, -1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar,, -2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

-Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec.

-Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea ,pret de cateva minute, apoi se opreste mixarea.

-Intr-un castronel se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor, dupa care se adauga,putin cate putin peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.

-Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt, se omogenizeaza, se presoara sub forma de ploaie peste compozitie si se continua omogenizarea,incet cu aceiasi spatula, pana la incorporarea foarte bine a toate ingredintele.

-Intr-o tava rotunda se aseaza hartie de copt, pe mijlocul tavii se aseaza o cutie de tabla de la un compot, cutie care a fost imbracata in hartie de copt, se aseaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,pe margini si se toarna compozitia in tava. Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava, prin interior si pe langa cutie, pana se termina,apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora. Se taie cand se raceste. Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sticksuri din dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose

Briose

intr-un bol cu ajutorul mixerului freci galbenusurile cu zaharul apoi adaugi si iaurtul. incorporezi

6 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Bezele cu fulgi de cocos

Bezele cu fulgi de cocos

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Trebuie batute fără zahăr minim 5 minute, apoi se

2 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • -8oua,
  • -8 linguri zahar,
  • -8 linguri faina de grau,
  • -4 linguri ulei,
  • -1 praf de copt,
  • -2 plicuri zahar vanilat,
  • -1 varf de cutit de sare,
  • -1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar,
  • -2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

180 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi cu mazare si morcovi la cuptor