Chec cu struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu struguri

Ingrediente

  • 750 g de struguri spalati
  • 400 g de faina
  • 6 oua
  • 240 g de unt topit si racit
  • 280 g de zahar
  • un plic cu praf de copt
  • o lingurita cu esenta de vanilie
  • sare
  • un cub de unt
  • 5 linguri cu faina
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin.

Incalzim cuptorul.

Pregatim un bol in care punem ouale si zaharul si mixam pana cand zaharul se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios (aproximativ 5-7 minute).

Adaugam cele 400 gr. de faina, praful de copt, un varf de lingurita cu sare, esenta de vanilie si untul topit.

Amestecam usor, cu o spatula, pana la omogenizare.

Punem boabele de strugure si amestecam usor.

Pregatim 2 forme pentru chec pe care le ungem cu cubul de unt si le tapetam cu cele 2 linguri cu faina ramase.

Turnam compozitia pentru chec in tavile pregatite si nivelam usor deasupra.

Introducem checurile cu fructe in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Cand prajiturile cu struguri trec testul scobitorii si sunt rumenite deasupra, scoatem tavile din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Scoatem checurile, partial racite, pe un gratar si le pudram cu zahar.

Portionam si servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/1vd4WX-Mo08

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise