Se incinge cuptorul la 180gr., se unge o forma de chec (20X15X7 cm) cu unt topit sau ulei, se tapeteaza fundul cu hartie pentru copt, dupa care se unge si hartia. Se cern intr-un castron mare faina, praful de copt si mirodeniile, se adauga taratele si zaharul, se amesteca si se face la mijloc o gropita, in care se toarna uleiul, ouale si laptele, batute usor in prealabil.
Se amesteca usor toate ingredientele cu o lingura de lemn si se incorporeaza stafidele, caisele si marul ras.
Se toarna aluatul in forma si se coace 50 de minute (se incearca daca e copt cu un ac sau cu un pai). Se lasa checul sa se raceasca circa 10 minute in forma si apoi se rastoarna.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii