Se incinge cuptorul la 180gr., se unge o forma de chec (20X15X7 cm) cu unt topit sau ulei, se tapeteaza fundul cu hartie pentru copt, dupa care se unge si hartia. Se cern intr-un castron mare faina, praful de copt si mirodeniile, se adauga taratele si zaharul, se amesteca si se face la mijloc o gropita, in care se toarna uleiul, ouale si laptele, batute usor in prealabil.
Se amesteca usor toate ingredientele cu o lingura de lemn si se incorporeaza stafidele, caisele si marul ras.
Se toarna aluatul in forma si se coace 50 de minute (se incearca daca e copt cu un ac sau cu un pai). Se lasa checul sa se raceasca circa 10 minute in forma si apoi se rastoarna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii