Forma,in care se coace,se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Albusurile se bat spuma si se lasa de-o parte.Faina se cerne(se poate pune cca 1 lingurita rasa de praf de copt,pt.siguranta;in cazul asta,se cerne cu faina);gemul de portocale,daca are sirop,se amesteca cu uleiul;daca e tare si uscat,se taie bucatele ,in faina.In faina se adauga nuca si sarea;se amesteca totul.
Intr-un ibric,pus pe foc,se amesteca zaharul si apa,pina cind se topeste zaharul si siropul da in clocot.Albusul se bate,inca putin,ca sa-si revina,apoi se adauga putin rom(neaparat),care umfla spuma,apoi ,imediat siropul clocotit,turnat in suvoi subtire,batind mereu cu telul,pina cindse termin siropul si se umfla bine albusul.Se pun apoi galbenusurile,uleiul si coaja de lamiie si portocala sau gemul,apoi vanilia;se amesteca, prin rasturnare;se adauga faina si se amesteca tot prin rasturnare.
Cind e gata,compozitia trebuie sa ramina spumoasa si umflata.Jumate din compozitie se pune in forma,iar in cealalta jumatate se pune cca 3/4 lingura cacao cernuta si bicarbonatul dizolvat in putin otet;se amesteca;compozitia asta se pune peste compozitia din tava,fara cacao.Se uniformizeaza si se apasa din loc in loc, compozitia cu cacao,sa fie checul marmorat.
Se da forma la cuptorul incalzit dinainte,la foc potrivit,cca 45 minute.
Va fi f.pufos. cind e rece se pune deasupra ciocolata, topita pe aburi,sau se orneaza altfel

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii