CHEC CU ULEI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
CHEC CU ULEI

Ingrediente

  • -6 oua mari
  • -200 g zahar
  • -100 ml ulei
  • -100 ml apa
  • -240 g faina
  • -50 g nuci taiate felii
  • -1 lingurita cu virf gem din coji de portocale sau doar coaja rasa de lamiie si portocala
  • -vanilie
  • -un virf de lingurita sare
  • -3/4 lingura cacao
  • -1/4 lingurita bicarbonat
  • -cca 60 g ciocolata de menaj

Mod de preparare

Forma,in care se coace,se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma si se lasa de-o parte.Faina se cerne(se poate pune cca 1 lingurita rasa de praf de copt,pt.siguranta;in cazul asta,se cerne cu faina);gemul de portocale,daca are sirop,se amesteca cu uleiul;daca e tare si uscat,se taie bucatele ,in faina.In faina se adauga nuca si sarea;se amesteca totul.

Intr-un ibric,pus pe foc,se amesteca zaharul si apa,pina cind se topeste zaharul si siropul da in clocot.Albusul se bate,inca putin,ca sa-si revina,apoi se adauga putin rom(neaparat),care umfla spuma,apoi ,imediat siropul clocotit,turnat in suvoi subtire,batind mereu cu telul,pina cindse termin siropul si se umfla bine albusul.Se pun apoi galbenusurile,uleiul si coaja de lamiie si portocala sau gemul,apoi vanilia;se amesteca, prin rasturnare;se adauga faina si se amesteca tot prin rasturnare.

Cind e gata,compozitia trebuie sa ramina spumoasa si umflata.Jumate din compozitie se pune in forma,iar in cealalta jumatate se pune cca 3/4 lingura cacao cernuta si bicarbonatul dizolvat in putin otet;se amesteca;compozitia asta se pune peste compozitia din tava,fara cacao.Se uniformizeaza si se apasa din loc in loc, compozitia cu cacao,sa fie checul marmorat.

Se da forma la cuptorul incalzit dinainte,la foc potrivit,cca 45 minute.

Va fi f.pufos. cind e rece se pune deasupra ciocolata, topita pe aburi,sau se orneaza altfel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise