Chec cu visine si ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Chec cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 sfert de cana ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • circa 2 cani faina
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • 5-6 patratele ciocolata amaruie

Mod de preparare

Punem untul si il topim, apoi il lasam sa se racoreasca.

Separam ouale .

Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea.

Incorporam galbenusurile, apoi untul topit si uleiul.

Punem laptele, iar dupa esenta si coaja rasa de portocala.

Amestecam putina faina cu praful de copt si incepem sa le punem treptat in compozitia de oua.

Mai adaugam faina pana ajungem la consistenta dorita.

Ungem 2 tavi cu unt.

Turnam 3/4 din compozitie in cele doua tavi, iar un sfert o amestecam cu cacaoa.

Punem deasupra si compozitia cu cacaoa si amestecam putin cele doua compozitii cu o coada de lingura.

Ciocolata o rupem bucatele si o punem rasfirat.

Visinele scurse de zeama le asezam deasupra checurilor.

Dam tavile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam checurile acolo pana sunt bine patrunse (facem testul cu scobitoarea).

Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise