autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu visine si ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2013

Ingrediente
3 oua, 1 cana zahar, 1 cana si jumatate lapte, 1 sfert de cana ulei, 1 lingura unt, 1 praf de copt, coaja de portocala rasa, 1 esenta vanilie, 1 lingura cacao, circa 2 cani faina, 1 borcan mic cu visine fara samburi, 5-6 patratele ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem untul si il topim, apoi il lasam sa se racoreasca.
Separam ouale .
Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea.
Incorporam galbenusurile, apoi untul topit si uleiul.
Punem laptele, iar dupa esenta si coaja rasa de portocala.
Amestecam putina faina cu praful de copt si incepem sa le punem treptat in compozitia de oua.
Mai adaugam faina pana ajungem la consistenta dorita.
Ungem 2 tavi cu unt.
Turnam 3/4 din compozitie in cele doua tavi, iar un sfert o amestecam cu cacaoa.
Punem deasupra si compozitia cu cacaoa si amestecam putin cele doua compozitii cu o coada de lingura.
Ciocolata o rupem bucatele si o punem rasfirat.
Visinele scurse de zeama le asezam deasupra checurilor.
Dam tavile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam checurile acolo pana sunt bine patrunse (facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cacao si stafide

Chec cu cacao si stafide

Intr-un castron, amestecam faina, cacaua cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat,

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2013

    Multumesc Costeo!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    gustosssssss!!!!!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

    Stephanie multumesc de sfat. Am mai facut si cum zici tu dar nu mereu stau deasupra :D

    • Fara foto

      stephanie , 17 iunie 2013

      incearca sa amesteci visine cu faina putin inainte sa pui in tava, si nu se lasa la fundul tavi, altfel arata frumos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 sfert de cana ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • circa 2 cani faina
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • 5-6 patratele ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Costeo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu