autor:

Dorothy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Chec Curcubeu

Autor: Dorothy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dorothy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2009

Ingrediente
2 oua, o cana zahar *, 2 cani faina, 1/2 cana lapte, 3 linguri ulei, colorant alimentar (in principiu aveti nevoie doar de colorant rosu, galben si albastru, culorile putand fi imbinate intre ele pentru obtinerea de noi nuante), esenta vanilie (dupa gust), 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, , * Am folosit aceeasi cana, una obisnuita, la masurarea cantitatii ingredientelor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas amestecati zaharul si ouale intregi. Mixati 1 minut.
2. Adaugati laptele si uleiul. Amestecati putin compozitia.
3. Adaugati faina, praful de copt, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Mixati din nou compozitia 2 minute.
4. Impartiti compozitia in 5/ 6 parti, in functie de cate culori aveti. Compozitia nu trebuie impartita in mod egal intrucat pentru culoarea de la baza avem nevoie de mai multa, iar pentru cea de deasupra avem nevoie de ceva mai putina.
5. Adaugati colorantul alimentar - culoarea de la baza va fi cea albastra, urmeaza verde, galben, portocaliu si rosu.
6. Tapetati o forma de chec/ tort. Turnati aluatul albastru. In mijlocul sau turnati aluatul verde. Repetati procedura si cu restul culorilor pana cand obtineti cercuri concentrice.
7. Introduceti tava in cuptor pret de aproximativ 30-35 min. Dupa ce v-ati asigurat ca este gata, lasati la racit.

Pofta buna!

Sugestii de servire: puteti presara deasupra zahar pudra sau sa inveliti totul in martipan gri :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Curcubeu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati

41 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

27 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2012

    Aspectuos, felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Ce frumos!

  • Fara foto

    chec nebun , 12 februarie 2010

    dupa parerea mea are prea multi coloranti. u nu cred in zicala: "nimeni nu pateste nimic de la o cantitate infima de colorant."

    • Dorothy

      Dorothy (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Puteti folosi si coloranti naturali daca nu aveti incredere in cei din comert. Poate nu-s cea mai grozava alegere (colorantii artificiali), dar nimeni nu pateste nimic de la o cantitate infima de colorant.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Ce bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Car de bine arata! Voi incerca in mod sigur si eu reteta!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Interesant...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Toata reteta are la baza,de fapt si restul,numai coloranti alimentari.(!?)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      E FOARTE ATRAGATOR.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Interesanta reteta,dar eu nu prea folosesc coloranti!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Arata foarte bine si cred ca este tare gustos...

    • Fara foto

      dorothy , 29 iulie 2009

      Aluatul nu este foarte tare, trebuie sa curga. Primul strat de aluat se va intinde de la sine, pe masura ce adaugi si celalalte straturi - deci nu trebuie sa il intinzi tu uniform :) va iesi de la sine

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      E simplu si bun. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Aluatul este mai tare?Cand punem in tava primul aluat,nu se intinde in toata tava?In rest este o reteta tare interesanta!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • o cana zahar *
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri ulei
  • colorant alimentar (in principiu aveti nevoie doar de colorant rosu
  • galben si albastru
  • culorile putand fi imbinate intre ele pentru obtinerea de noi nuante)
  • esenta vanilie (dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • * Am folosit aceeasi cana
  • una obisnuita
  • la masurarea cantitatii ingredientelor.

Raporteaza reteta

Retete
de Dorothy
Cartofi

Cartofi

1. Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert se decojesc. 2. Puneti la fiert

10 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Aspectuos, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme