autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

CHEC DE CACAO

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2009

Ingrediente
3 oua, 500g zahar, 50g cacao, 1 pachet de unt(200g), 1 plic praf de copt, 1 1/2 pahar de lapte(paharul sa fie de 250ml), 1 1/2 pahar faina(acelas pahar ca la lapte), 1 plic zahar vanilat, un praf de sare, coja rasa de li 1 portocala, esenta de rom dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas pe foc se amesteca zaharu,cocao si laptele,lasandu-le sa sea 2-3 clocote.Se da la o parte si se adauga untul taiat bucatele,sarea,vanilia,coaja de portocale si esenta de rom,se amesteca bine pana se topeste untul.Se lasa la racit 10 minute si apoi se adauga galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare,praful de copt,iar la urma se adauga faina alternand cu albusurile batute spuma tare.Compozitia se toarna in 2 tavi de chec unse si tapetate cu faina.Se baga in cuptorul incins,si se coace timp de 30-40 de minute.Se incearca cu o scobitoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC DE CACAO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA

CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

69 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Felicitari pentru checul tau. Dar ce zici si de checul meu?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500g zahar
  • 50g cacao
  • 1 pachet de unt(200g)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 pahar de lapte(paharul sa fie de 250ml)
  • 1 1/2 pahar faina(acelas pahar ca la lapte)
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coja rasa de li 1 portocala
  • esenta de rom dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
tradaro

tradaro (Chef de cuisine)

Felicitari pentru checul tau. Dar ce zici si de checul meu?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Tagliatele de ciocolata