autor:

Piri Piri e Canela

» » Prajituri

Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 martie 2010

Ingrediente
290gr.unt,300gr.zahar,5oua,290gr.faina,1 lingurita praf de copt,optional coaja rasa de la o lamaie, rom pt aroma sau un pliculet de zahar cu aroma de rom,20gr.cacao,2 linguri cafea expresso tare.Cacao si boabe de cafea pt.decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1)Bate spuma untul topit cu zaharul,coaja de lamaie.Se pot adauga ouale intregi pe rand(stil portughez...)eu le-am batut separat pe albuse,iar galbenusele le-am adaugat pe rand,batand bine dupa fiecare in parte.Se adauga jumate din albuse si jumate din faina se amesteca cu grija,apoi am adaugat restul,praful de copt,cacaoa cu grija si la sfarsit cafeaua.2)Forma de cuptor se unge bine cu unt si tapiteaza cu faina,se toarna crema.Se da la copt la 180C cam 45-50 min.3)Rece se decoreaza cu cacao si cafea boabe.Special pt iubitorii de cafea!Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si nes

Prajitura cu nuca si nes

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile

34 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    zoltan , 01 ianuarie 2017

    Gustos

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Un deliciu

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Arata minunat! Am salvat...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Cred ca are sa imi placa deoarece imi place cafeaua.Am salvat .

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Un deliciu.Imi place cafeaua in prajituri , le da o aroma deosebita.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Tare bine mai arata...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      bun, bun trebuie sa fie......

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      interesanta reteta,am sa incerc sa o prepar si revin cu concluzii.felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 290gr.unt,300gr.zahar,5oua,290gr.faina,1 lingurita praf de copt,optional coaja rasa de la o lamaie, rom pt aroma sau un pliculet de zahar cu aroma de rom,20gr.cacao,2 linguri cafea expresso tare.Cacao si boabe de cafea pt.decor.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

zoltan

Gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Mere coapte cu inghetata si scortisoara