autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Chec de cartofi cu sunca

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
-800 g cartofi albi, -5 oua, -350 g sunca, -2 cepe, -2-3 fire ceapa verde, -1 legatura patrunjel, -sare, -piper, -oregano, -3 linguri ulei, -100 g cascaval, -2 linguri de iaurt

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata cele doua tipuri de ceapa. Se taie marunt sunca, verdeata si ceapa. Se da cascavalul prin razatoarea mica. Se bat 3 oua cu un praf de sare si piper. Se caleste putin ceapa uscata impreuna cu sunca, in 2 linguri de ulei incins. Se decojesc cartofii fierti si se taie in cuburi. Se amesteca cu 3 oua batute, ceapa verde, verdeata, cascavalul, ingredientele calite, sare, oregano si piper dupa gust.Se toarna compozitia intr-o forma de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt pe care la randul ei o ungem cu ulei. Se bat ouale ramase cu iaurt si sare, apoi se toarna uniform in tava. Se coace checul in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-45 de minute, pana cand se rumeneste. Se taie caldut, in felii groase si se serveste cu salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cartofi cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
platou cald

platou cald

Cipercile se spala se rup coditele se umple cu cascaval si se dau la cuptor 15-20 minute. Pieptul

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne
Snitele crocante

Snitele crocante

carnea se bate pentru snitel si se condimenteaza, apoi se bate oul in care se adauga 2 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Foarte bine arata si in mod sigur este si tare gustos... Am salvat reteta...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Foarte bune aperitivele tale!!!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • -800 g cartofi albi
  • -5 oua
  • -350 g sunca
  • -2 cepe
  • -2-3 fire ceapa verde
  • -1 legatura patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -oregano
  • -3 linguri ulei
  • -100 g cascaval
  • -2 linguri de iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ampanados cu carne si masline