autor:

Doina  Varga

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Chec de cascaval cu cabanos si oua

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
300 g cascaval, 6 oua, 3 carnati cabanos, 2-3 felii de branza topita, 50 g sunca slaba, 4-5 linguri faina, 4 linguri smantana 12%, 7-8 masline verzi, 2 linguri mazare, 1/2 conserva boabe de porumb, 1/2 ardei gras rosu, 1 lingura pesmet, 1 lingura ulei, 2-3 lingurite ulei de masline, 1/2 plic praf de copt, 2 lingurite otet (zeama de lamaie), sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h

155 voturi

Mod de preparare

Dati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu pentru decor) si adaugati praful copt stins cu otet.
Separat amestecati 4 oua cu faina si adaugati smantana. Peste cascavalul ras puneti boabele de mazare si de porumb, maslinele tocate si amestecul de oua cu faina si smantana. Dregeti gustul de sare si piper.
Tapetati o tava de chec cu ulei si pesmet, turnati jumatate din compozitie, asezati pe lungime doi carnati cabanos si intre ei cele doua oua fierte tari lasate intregi. Mai adaugati 2-3 linguri de compozitie si inca un cabanos deasupra, apoi completati cu restul de compozitie.
Garnisiti cu 2-3 felii de branza topita, feliute de ardei rosu, cateva boabe de mazare, porumb si stropiti cu uleiul de masline.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-45 minute. Sa nu umpleti pana sus, pentru ca va creste putin.
Scoateti checul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca, apoi desprindeti cu un cutit pe margini si scoateti-l din forma pe un platou.
Dupa ce s-a racit, taiati felii de 10-15 mm grosime si garnisiti platoul cu castraveti si gogosari acri, masline, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cascaval cu cabanos si oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

24 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu oua
Briose cu cascaval si oua de prepelita

Briose cu cascaval si oua de prepelita

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja. Mixam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • carina

    carina (Maestru bucatar):

    foarte foarte delicios nam cuvinte felicitari :)

  • Fara foto

    Ioana J (Bucatar sef):

    Am gatit checul de Pasti. Ce-as putea sa spun... o DELICATESA!!! A trebuit sa-l cert pe sotul meu ca a mancat prea mult si nu mai ramanea pt musafiri :) Mie nu mi-a iesit atat de aspectuos pt ca dupa ce l-am scos din forma s-a lasat. Dar a fost delicios! Absolut gustos! Felicitari!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine):

    Draga Doinita am pregatit si eu acest chec pentru ziua fetitei mele. A iesit super .E foarte ,foarte gustos. Am incercat sa-l fac putin hazliu, fiind pentru copii, si a placut mult de tot.Multumesc pentru aceasta reteta, sigur v-a intra in lista mea de preparate ce le fac mai des. Iti pun aici si doua platouri de aperitive pentru a vedea cum le-am pregatit.

  • 35 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Imi place foarte mult acest chec si il pregatesc intotdeauna cu multa placere !

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Arata delicios!

  • alexandra elena

    alexandra elena (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

    cred ca este un aperitiv gustos, nu foarte greu de preparat, si nici foarte costisitor

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Am pregatit aceasta reteta este o bunatate !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Arata foarte bine si cred ca e foarte bun.Toate preparatele tale sunt interesante, dar esti acustica la comentarii si nu numai.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Bun de tot!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      O minunatie, frumos colorat si delicios.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Doina arata super checul asta...bravo..

    • Fara foto

      sofia (Maestru bucatar) , 10 aprilie 2010

      felicitari....deja imi lasa gura apa...arata f bine si cred ca e si f bun.....dar eu sunt mai lenesa....poate intr-o zi..o sa incerc.....

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Ce bine arataaaa!!! Si ce pofta mi-ai facut!!!!!

    • Fara foto

      Mary , 23 martie 2010

      Imi place reteta,dar nu imi place ca aspect :p

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Nici nu mi-a dat prin cap ca aceasta reteta nu e a ta.De cand am vazut poza mi-am dat seama ca am de-a face cu o alta reteta delicioasa de-a ta.Eu as deschide un restaurant in locul tau...cu aceste retete superbe!Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Prezentarea este super,de fapt ca toate retetele tale.Felicitari.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ceva deosebit si de efect, sigur si foarte gustos. Am salvat reteta si o vom incerca si noi. Felicitari, Doina!

    • alina

      alina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      bun.....o reteta interesanta....felicitari

    • Fara foto

      Constanta , 09 martie 2010

      Si eu iti multumesc pentru aprecieri

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Constanta, multumesc de aprecieri. Si eu pun cascaval la checul de cascaval cu cabanos si oua.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Rodi, era o gluma. I-am raspuns Mihaelei, o buna prietena cu care glumesc mereu. Nu stiu de ce te-ai suparat.

    • Fara foto

      Nadia , 05 martie 2010

      Aratoase ambele checuri

    • Fara foto

      Rodi , 03 martie 2010

      Crezi ca nu stim sa facem diferenta dintre un chec aperitiv, cu ou si cabanos si o prajitura? E drept ca arata foarte bine, ne-ai convins ca e foarte bun, ca esti o buna gospodina, dar... sa nu exageram. Mie nu imi place sa comentez, dar am simtit nevoia....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Foarte bine arata.Felicitari ambelor gospodine!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Ce bine arata! Si eu asi vrea o feliuta daca se poate.

    • Fara foto

      Daniela_22 , 23 februarie 2010

      .....foarte bine...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Ok Doina draga, am sa-ti ofer o felie si din checul meu aperitiv,dar dupa post. Pana atunci nicio felie. Am sa testez si reteta ta si voi reveni cu imagini la retete testate.

    • Fara foto

      Marinella , 21 februarie 2010

      Nu am inteles de ce nu se poate atasa poza la comentariu. Cred ca se arata, ca se pote face si altfel. Am gasit in majritatea retetelor poze diferite.De ce sa fie nevoie de 2 poze identice? Nimeni nu a furat reteta. Nu am mai intalnit cu asa ceva.

    • Fara foto

      Laura , 21 februarie 2010

      Fac si eu chec asemanator. Am citit in regulament ca se ataseaza si poza.Unde sa postez o poza, aici sau mai sus unde scrie ?

    • Fara foto

      Natalia , 20 februarie 2010

      Foarte bine arata checuletele voastre. Inteleg ca se posteaza poze numai daca faci reteta postata?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Da Cely. Dar nu am inteles nimic din poza pe care ai postat-o aici, la reteta mea. Ai facut si tu chec cu cascaval, cabanos si oua? Uite o felie din checul meu. Te astept la masa. Sau imi oferi si tu o felie din checul tau? Facem schimb. Pupici.

    • Fara foto

      husni , 18 februarie 2010

      Felicitari !Mi-a furat ochii. Am o intrebare:ardeiul gras se pune crud sau copt?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Adevarat. E un deliciu

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc. Crezi ca e o prajitura. Daca nu ar fi carnatii, ai crede ca e un chec dulce.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Un deliciu,aroma ajunge pana la mine!!!!!!!!!!!Prezentare impecabila.Ai votul meu.Mihaela

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Gustos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

155 voturi

Ingrediente

  • 300 g cascaval
  • 6 oua
  • 3 carnati cabanos
  • 2-3 felii de branza topita
  • 50 g sunca slaba
  • 4-5 linguri faina
  • 4 linguri smantana 12%
  • 7-8 masline verzi
  • 2 linguri mazare
  • 1/2 conserva boabe de porumb
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet (zeama de lamaie)
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult acest chec si il pregatesc intotdeauna cu multa placere !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ochiuri si salata de castraveti cu smantana