Se curata merele de coaja/se taie felii si se aseaza in tava unsa cu putin unt/se presara cu 2 linguri de zahar amestecate cu o lingura de scortisoara/se dau la cuptor pentru 10 minute la foc mijlociu.
Se bat in spuma ouale cu zaharul/ad.extract de vanilie/
ad. cite putin faina/topim ciocolata(la bain-marie) si ad. in ea untul moale, dar nu topit /amestecam pina se incorporeaza/turnam ciocolata cu untul in compozitie /ad. nuca pe portii mici in 3~4 rate( nuca nu se farima se pune miez intreg)/amestecam si turnam peste merele coapte preventiv in tava.Se coace la foc mijlociu in dependenta de grosimea compozitiei turnate, daca tava este cu dianetrul mic se coace mai mult timp daca este mare, mai putin timp, inaltimea compozitiei de 3 cm sa copt 10 ~15 minute /testul scobitorii trebuie sa fie o farimetura de chec pe virful scobitorii, asta inseamna ca checul este moale inauntru ceea de ce avem nevoie.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii