autor:

Anastasia

» » Prajituri

Chec de ciocolata cu mar espresso

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
2 linguri zahar, 1 lingura scortisoara, 4 mere mijlocii, 4 oua, 150 gr zahar, citeva picaturi de extract de vanilie(sau zahar vanilat), 200 gr. faina, 200 gr.ciocolata amaruie topita, 100 gr. unt, 2 pahare de nuca uscata la cuptor

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare


Se curata merele de coaja/se taie felii si se aseaza in tava unsa cu putin unt/se presara cu 2 linguri de zahar amestecate cu o lingura de scortisoara/se dau la cuptor pentru 10 minute la foc mijlociu.

Se bat in spuma ouale cu zaharul/ad.extract de vanilie/

ad. cite putin faina/topim ciocolata(la bain-marie) si ad. in ea untul moale, dar nu topit /amestecam pina se incorporeaza/turnam ciocolata cu untul in compozitie /ad. nuca pe portii mici in 3~4 rate( nuca nu se farima se pune miez intreg)/amestecam si turnam peste merele coapte preventiv in tava.Se coace la foc mijlociu in dependenta de grosimea compozitiei turnate, daca tava este cu dianetrul mic se coace mai mult timp daca este mare, mai putin timp, inaltimea compozitiei de 3 cm sa copt 10 ~15 minute /testul scobitorii trebuie sa fie o farimetura de chec pe virful scobitorii, asta inseamna ca checul este moale inauntru ceea de ce avem nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata cu mar espresso" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de dovleac

Rulada cu crema de dovleac

Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt, impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tarta rapida

Tarta rapida

Se unge fundul vasului cu unt. Se asaza feliute de mere, se bat ouale cu zaharul, miroase, se adauga

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Nu am folosit mere la chec dar sigur voi incerca combinatia, imi place cum arata !

  • Fara foto

    maria mihalache , 21 octombrie 2009

    Frumos si nici nu ma indoiesc.........gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Foarte buna, Nasti!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      ma bucur nespus de mult ca va placut aceasta reteta !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Mere cu nuca imi plac mult, plus celelalte! Felicitari!

    • Fara foto

      Alina , 13 septembrie 2009

      Anastasia, este foarte buna combinatia. merita incercata!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Voi incerca si eu reteta,arata bine partea finala!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Interesanta combinatia mere, nuca, scortisoara si ciocolata. Arata bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Foarte frumos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      O bunatate trebuie sa fie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata foarte bine...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      daca am avut dubii,acum nu mai am:recunosc stilul "pas cu pas",recunosc farfuria si imi place reteta!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Mersi de ajutor cristina :D ai perfecta dreptate ad inseamna adaugam!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Foarte interesanta reteta,imi place si cred ca este si buna.Pentru Alina ad.=adaugam

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Ori sunt prea obosita ori este vag descrierea retetei; si nu toata lumea stie ce inseamna "ad".!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 mere mijlocii
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • citeva picaturi de extract de vanilie(sau zahar vanilat)
  • 200 gr. faina
  • 200 gr.ciocolata amaruie topita
  • 100 gr. unt
  • 2 pahare de nuca uscata la cuptor

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am folosit mere la chec dar sigur voi incerca combinatia, imi place cum arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza, reteta Ioanei