autor:

Anastasia

» » Prajituri

Chec de ciocolata cu mar espresso

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
2 linguri zahar, 1 lingura scortisoara, 4 mere mijlocii, 4 oua, 150 gr zahar, citeva picaturi de extract de vanilie(sau zahar vanilat), 200 gr. faina, 200 gr.ciocolata amaruie topita, 100 gr. unt, 2 pahare de nuca uscata la cuptor

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare


Se curata merele de coaja/se taie felii si se aseaza in tava unsa cu putin unt/se presara cu 2 linguri de zahar amestecate cu o lingura de scortisoara/se dau la cuptor pentru 10 minute la foc mijlociu.

Se bat in spuma ouale cu zaharul/ad.extract de vanilie/

ad. cite putin faina/topim ciocolata(la bain-marie) si ad. in ea untul moale, dar nu topit /amestecam pina se incorporeaza/turnam ciocolata cu untul in compozitie /ad. nuca pe portii mici in 3~4 rate( nuca nu se farima se pune miez intreg)/amestecam si turnam peste merele coapte preventiv in tava.Se coace la foc mijlociu in dependenta de grosimea compozitiei turnate, daca tava este cu dianetrul mic se coace mai mult timp daca este mare, mai putin timp, inaltimea compozitiei de 3 cm sa copt 10 ~15 minute /testul scobitorii trebuie sa fie o farimetura de chec pe virful scobitorii, asta inseamna ca checul este moale inauntru ceea de ce avem nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata cu mar espresso" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si nuca

Prajitura cu mere si nuca

Se framanta ingredientele de foi si se fac doua foi care se coc pe fundul unei tavi dreptunghiulare

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Ciresica cu bezea

Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Nu am folosit mere la chec dar sigur voi incerca combinatia, imi place cum arata !

  • Fara foto

    maria mihalache , 21 octombrie 2009

    Frumos si nici nu ma indoiesc.........gustos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Foarte buna, Nasti!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      ma bucur nespus de mult ca va placut aceasta reteta !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Mere cu nuca imi plac mult, plus celelalte! Felicitari!

    • Fara foto

      Alina , 13 septembrie 2009

      Anastasia, este foarte buna combinatia. merita incercata!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Voi incerca si eu reteta,arata bine partea finala!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Interesanta combinatia mere, nuca, scortisoara si ciocolata. Arata bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Foarte frumos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Super!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      O bunatate trebuie sa fie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata foarte bine...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      daca am avut dubii,acum nu mai am:recunosc stilul "pas cu pas",recunosc farfuria si imi place reteta!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Mersi de ajutor cristina :D ai perfecta dreptate ad inseamna adaugam!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Foarte interesanta reteta,imi place si cred ca este si buna.Pentru Alina ad.=adaugam

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Ori sunt prea obosita ori este vag descrierea retetei; si nu toata lumea stie ce inseamna "ad".!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 mere mijlocii
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • citeva picaturi de extract de vanilie(sau zahar vanilat)
  • 200 gr. faina
  • 200 gr.ciocolata amaruie topita
  • 100 gr. unt
  • 2 pahare de nuca uscata la cuptor

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am folosit mere la chec dar sigur voi incerca combinatia, imi place cum arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu