autor:

Fara foto

» » Aperitive

Chec de ciuperci

Autor: Laura Chirica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Chirica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
3 cepe medii taiate cubulete, 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina (100-125 g), 5 linguri de smantana (100ml), 1 legatura mare de marar, 3 linguri de ulei, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca.
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca (350°F). Se ung doua tavi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel). Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.
Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec de carne cu ciuperci

Chec de carne cu ciuperci

Am mixat bine toate ingredientele in robot si am turnat pasta obtinuta in forma unsa in prealabil

1 vot    0 comentarii
1h 59 min
Aperitive cu carne
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Arata foarte bine.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Si eu obisnuiesc sa fac de sarbatori de obicei dar eu pun si 1/2plic de praf de copt. Iese mai pufos. Oricum este f bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur este delicios...

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2009

      Am mancat la nasa mea de Craciun asa ceva si a fost foarte, foarte bun!!!

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 05 iunie 2008

      o idee excelenta!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe medii taiate cubulete
  • 450 g ciuperci proaspete
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de faina (100-125 g)
  • 5 linguri de smantana (100ml)
  • 1 legatura mare de marar
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Chirica
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa

17 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat

50 voturi    18 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulada de cascaval in crusta de mac