autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Chec de iaurt cu cirese si fructe de pãdure

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 30 iulie 2010

Ingrediente
280 gr. unt moale, 300 gr. zahãr, 5 ouã, 300 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, 1 iaurt cu aromã de fructe, zahãr pudrã, cirese, optional 100 gr. fructe de pãdure

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul.
Adaugã ouãle pe rând, mixând bine dupã fiecare.
Pune fãina cu praful de copt, amestecã bine si adaugã iaurtul (am avut iaurt de fructe la kg. asa cã am pus câteva linguri de iaurt). Adaugã ciresele decarosate si fructele de pãdure.
2)Unge cu unt si tapeteazã forma cu fãnã.
Toarnã compozitia si dã la copt.
Am fãcut 2 checuri, deci am dublat ingredientele.
Am musafiri dragi de acasã, pt. câteva sãptãmâni :)
Câte putin despre cirese:
Ciresul a fost introdus in Europa, fiind originar din Asia.
Ciresele pot avea diverse culori, cireasa acidã este folositã la fabricarea conservelor, compoturilor si bãuturilor alcoolice ca Kirsh, Cherry si Marasquino.
Ciresele contin proteine, calciu, fier si vitaminele A,B,si C.
Consumate proaspete au proprietãti diuretice si laxative.
Cireasa fiind foarte bogatã in tanin, consumatã in exces poate provoca probleme la stomac, fiind recomandate numai 200-300 gr. cirese pe zi.
Simbol:
In cultura japonezã, ciresul era asociat samuraiului, a cãrui viatã era asa efemerã ca a unei flori de cires.
Deja fructul semnifica senzualitate, sucul de cireasã coaptã este asa de intens in savoare si culoare cã este comparat primei iubiri.
In aparentã, aduc cu buzele iubitei...
Ca tatuaj, cireasa reprezintã castitatea femininã si puritatea.
Odatã ruptã din pom, inseamnã pierderea inocentei...
In India, floarea de cires este cosideratã sfântã, se zice cã in casele in care sunt aceste florii este binecuvântare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de iaurt cu cirese si fructe de pãdure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult

63 voturi    18 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Tapeteaza o tava cu foaie de copt.Bate untul cu zaharul.Adauga galbenusurile si amesteca.Adauga faina,

8 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Foarte aromat si aspectuos!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Ce frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O minunatie...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Vã multumesc :) Sidy,am pus pânã in 200 gr. pt. un chec.

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Ai votul meu....reteta salvata.Chiar am incercat acum vreo saptamana un astfel de chec cu iaurt si nu mi-a crescut deloc.Voi face reteta ta cu siguranta si voi reveni cu poze.Petrecere frumoasa alaturi de cei dragi

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Arata minunat si sigur este si tare bun.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Trebue sa fie foarte bun checul tau......felicitari....salvat*****

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      foarte bun checul facut de tine Bravo! felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Delicios checul facut de tine...felicitari ! si articolul despre cirese este interesant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Ce guguluf bun ai facut draga Ramona !!! Daca zici ca astepti musafiri dragi tie.....atunci sigur ca ai facut portie dubla. Un paharel de 175 g iaurt cred ca ajunge, nu ? Salvat reteta ca tare fain arata....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 280 gr. unt moale
  • 300 gr. zahãr
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1 iaurt cu aromã de fructe
  • zahãr pudrã
  • cirese
  • optional 100 gr. fructe de pãdure

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromat si aspectuos!*****

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Biluţe de cocos – cea mai simplă reţetă ever