Chec de iaurt cu cirese si fructe de pãdure

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chec de iaurt  cu cirese si fructe de pãdure

Ingrediente

  • 280 gr. unt moale
  • 300 gr. zahãr
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1 iaurt cu aromã de fructe
  • zahãr pudrã
  • cirese
  • optional 100 gr. fructe de pãdure

Mod de preparare

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul.

Adaugã ouãle pe rând, mixând bine dupã fiecare.

Pune fãina cu praful de copt, amestecã bine si adaugã iaurtul (am avut iaurt de fructe la kg. asa cã am pus câteva linguri de iaurt). Adaugã ciresele decarosate si fructele de pãdure.

2)Unge cu unt si tapeteazã forma cu fãnã.

Toarnã compozitia si dã la copt.

Am fãcut 2 checuri, deci am dublat ingredientele.

Am musafiri dragi de acasã, pt. câteva sãptãmâni :)

Câte putin despre cirese:

Ciresul a fost introdus in Europa, fiind originar din Asia.

Ciresele pot avea diverse culori, cireasa acidã este folositã la fabricarea conservelor, compoturilor si bãuturilor alcoolice ca Kirsh, Cherry si Marasquino.

Ciresele contin proteine, calciu, fier si vitaminele A,B,si C.

Consumate proaspete au proprietãti diuretice si laxative.

Cireasa fiind foarte bogatã in tanin, consumatã in exces poate provoca probleme la stomac, fiind recomandate numai 200-300 gr. cirese pe zi.

Simbol:

In cultura japonezã, ciresul era asociat samuraiului, a cãrui viatã era asa efemerã ca a unei flori de cires.

Deja fructul semnifica senzualitate, sucul de cireasã coaptã este asa de intens in savoare si culoare cã este comparat primei iubiri.

In aparentã, aduc cu buzele iubitei...

Ca tatuaj, cireasa reprezintã castitatea femininã si puritatea.

Odatã ruptã din pom, inseamnã pierderea inocentei...

In India, floarea de cires este cosideratã sfântã, se zice cã in casele in care sunt aceste florii este binecuvântare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise