autor:

» » Prajituri

Chec de lamaie

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
-250 g margarina rama, -200 g zahar, -1 praf sare, -coaja rasa de la o lamaie, -2 plicuri zahar vanilat, -4 oua, -250 g faina, -2 lingurite praf de copt, -50 ml lapte, , Glazura:, -50 g margarina, -50 g zahar pudra, -50 ml zeama de lamaie-eu am folosit glazura alba la rece cumparata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cum procedam:
-Se incalzeste bine cuptorul
-Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat
-Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine
-Se adauga laptele,mixam bine
-Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.
-Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediuPentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.

Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu lamaie si afine

Chec cu lamaie si afine

Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat

20 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -250 g margarina rama
  • -200 g zahar
  • -1 praf sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -4 oua
  • -250 g faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -50 ml lapte
  • Glazura:
  • -50 g margarina
  • -50 g zahar pudra
  • -50 ml zeama de lamaie-eu am folosit glazura alba la rece cumparata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura "Alba -ca-Zapada"