autor:

Piri Piri e Canela

» » Prajituri

Chec de mere cu stafide si migdale

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
280 gr. unt, 300 gr. zahãr, 1 portocalã (coaja), 5 ouã, 300 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, 2 mere Golden, 1 lãmâie (sucul), 150 gr. stafide, 2 linguri migdale tocate sau seminte de pin, zahãr pudrã

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

1) Bate bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã.
Adaugã gãlbenusele pe rând si la urmã albusele spumã.
Merele se curãtã de coajã si se taie cubulete mici, se pune peste ele sucul de lãmâie.
2)Adaugã fãina cu praful de copt, merele, stafidele care au fost amestecate cu putinã fãinã si migdalele.
3)Unge o formã cu unt si fãinã, toarnã blatul si dã la copt la 190ºC, pt. cca. 45 min.
4)Serveste cu zahãr pudrã.
Pt. o prezentare elegantã puteti decora cu fructe de pãdure proaspete:)
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de mere cu stafide si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Floricele cu branza

Floricele cu branza

Umplutura: Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma. Aluat: Se

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Romburi cu lapte

Romburi cu lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare

53 voturi    28 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Teo Steluta , 18 ianuarie 2014

    ffffffffffffoarte buna,incercati-o !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Adelina, am intrat in concediu :) Vã multumesc !!!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Arata îmbietor! Ce harnică eşti!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Acest chec este delicios si binevenit!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Ce bine arata yumi,yumi si ce bun...*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      ce bine arata si ce delicios e! Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 280 gr. unt
  • 300 gr. zahãr
  • 1 portocalã (coaja)
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 2 mere Golden
  • 1 lãmâie (sucul)
  • 150 gr. stafide
  • 2 linguri migdale tocate sau seminte de pin
  • zahãr pudrã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Adelina, am intrat in concediu :) Vã multumesc !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana