autor:

Piri Piri e Canela

» » Prajituri

Chec de portocala(traditional portughez)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
300 gr. unt, gr. zahar(10 linguri cu varf),coaja si sucul de la o portocala mare sau 2 mici,5 oua,300 gr.faina(15 linguri cu varf),praf de copt,esenta de vanilie optional,jumatate de portocala pt.decor optional.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1)Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja rasa de la portocala(e).Albusele se bat spuma,iar galbenusele se adauga pe rand la comp.de unt,ca la maioneza batand bine dupa fiecare(portughezi adauga ouale intregi,si bat bine dupa fiecare,apoi adauga toata faina si praful de copt,in ultimul rand sucul)...eu am preferat sa le bat separat.2)Se adauga jumate din cant.de albuse si faina,apoi restul cu praful de copt.La sfarsit se adauga sucul,cate putin si se bate bine.3)Se unge cu unt si se tapiteaza cu faina o forma rectangulara sau care va place,se toarna aluatul si se da la copt 35-40 min la foc mediu.Se poate decora cu felii de portocala optional.Se gaseste in toate cafenelele, merge la cafea,ceai,si de ce nu cu un pahar de suc de portocale!Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de portocala(traditional portughez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu portocala si fulgi de cocos

Chec cu portocala si fulgi de cocos

Intai facem siropul: punem sucul de portocala cu zaharul la fiert pana ce se formeaza un sirop si

10 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu portocala si nuci

Chec cu portocala si nuci

Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuma tare. Peste galbenusuri

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Delicios, o bunatate!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Ce pofta mi-ai facut Ramona....arata bine de tot.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    Cred ca modificarea ta l-a facut si mai bun.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte fin si aromat!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Sunt sigura ce este tare bun.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Sigur e f.bun.Portocala da o aroma deosebita,dulciurilor.

    • Fara foto

      RamonaA , 07 martie 2010

      Multumesc fetelor!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      yummy, yummy! Cred ca e delicios.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Tare gustos trebuie sa fie...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Foarte bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. unt, gr. zahar(10 linguri cu varf),coaja si sucul de la o portocala mare sau 2 mici,5 oua,300 gr.faina(15 linguri cu varf),praf de copt,esenta de vanilie optional,jumatate de portocala pt.decor optional.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios, o bunatate!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rafaello