Chec de portocale

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Chec de portocale

Ingrediente

  • Pt.chec:
  • -3 oua
  • -260 g de zahar
  • -300 g de faina
  • -50-60 ml de ulei
  • -1 portocala mare(facuta piure,impreuna cu coaja)
  • -1 lingurita cu virf de praf de copt
  • -40-50 g de stafide
  • -putina vanilie
  • Pt.glazura:
  • -1 portocala
  • -1,5-2 linguri de zahar

Mod de preparare

Piureul de portocala se amesteca bine cu galbenusurile(3),uleiul,zaharul;dupa ce compozitia e omogena,se pune faina(cernuta cu praful de copt);se omogenizeaza;se pun stafidele,incetul cu incetul,mestecind;la sfirsit se pun albusurile(3),batute spuma;se amesteca usor,cu lingura de lemn;eu,intotdeauna,dupa ce pun faina in vreo compozitie,mestec doar cu lingura de lemn(spatula);nu mai amestec electric.

Dupa ce compozitia e omogena,se pune intr-o forma de chec,cu hirtie de copt si se da la cuptorul preincalzit,

cam 35-40 minute.

Cind e gata,se lasa sa se raceasca.

In acest timp,facem glazura(dulceata) asa:miezul unei portocale se taie marunt(vezi poza) si impreuna cu zaharul(1,5-2 linguri) se pune pe foc,la foc puternic,mestecind tot timpul.Dupa ce fierbe,se face mic(focul) si se lasa,neacoperit,mestecind tot timpul,cca

10-15 minute.Trebuie sa fie lucios,ca o dulceata.

Cu gemul acesta,caldut,se unge checul rece,scos din forma.Se lasa totul sa se raceasca,apoi se taie felii si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise