Piureul de portocala se amesteca bine cu galbenusurile(3),uleiul,zaharul;dupa ce compozitia e omogena,se pune faina(cernuta cu praful de copt);se omogenizeaza;se pun stafidele,incetul cu incetul,mestecind;la sfirsit se pun albusurile(3),batute spuma;se amesteca usor,cu lingura de lemn;eu,intotdeauna,dupa ce pun faina in vreo compozitie,mestec doar cu lingura de lemn(spatula);nu mai amestec electric.
Dupa ce compozitia e omogena,se pune intr-o forma de chec,cu hirtie de copt si se da la cuptorul preincalzit,
cam 35-40 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca.
In acest timp,facem glazura(dulceata) asa:miezul unei portocale se taie marunt(vezi poza) si impreuna cu zaharul(1,5-2 linguri) se pune pe foc,la foc puternic,mestecind tot timpul.Dupa ce fierbe,se face mic(focul) si se lasa,neacoperit,mestecind tot timpul,cca
10-15 minute.Trebuie sa fie lucios,ca o dulceata.
Cu gemul acesta,caldut,se unge checul rece,scos din forma.Se lasa totul sa se raceasca,apoi se taie felii si se serveste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii